Tamme Hansma blue slide01ART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in De Kanselarij te Leeuwarden.

Turfmarkt 11, 8911KS Leeuwarden
Te bezoeken: alle werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

.

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 19 binnen- en buitenlocaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze derde periode - 11 juli t/m 2 oktober - staat in het teken van “WATER”

In het kader van LF2018 exposeert Tamme Hansma in De Kanselarij te Leeuwarden.

Tamme Hansma: Tamme Hansma is een autodidact, maar heeft af en toe lessen gevolgd bij meerdere bekende schilders in Friesland. Daardoor is hij van alle markten thuis echter het abstracte, intuïtieve werk verdient zijn voorkeur. Vanuit het schilderen van landschappen is er een ontwikkeling ontstaan naar verregaande vereenvoudiging en verstilling. Schilders als Willem van Althuis en Mark Rothko hebben een grote invloed op het werk gehad.

Daardoor is hij van alle markten thuis echter het abstracte, intuïtieve werk verdient zijn voorkeur. Daarbij is het formaat iets groter dan gemiddeld, waardoor je automatisch al wat afstand moet nemen van het werk. Het meeste werk van Tamme is 1 bij 1 meter.

Typeringen zijn vaak: Kleurrijk, expressief maar toch vaak ingetogen.

De Kanselarij is dan ook een prima plek voor het werk. De schilderijen zijn meditatief en kunnen emoties oproepen van blijheid, ontroering maar soms ook triestheid. Dat is niet voor ieder mens hetzelfde. De schilderijen hebben geen titel omdat iedereen vrij moet blijven om er een naam aan te geven. Een titel beperkt de kijker om zelf een eigen interpretatie te geven. In het kader van Kulturele Haedsted 2018 is het thema voor deze expositie in Art Tour Leeuwarden Water. Een aantal van de schilderijen zijn daar eenvoudig in te plaatsen, andere zult u wat langer moeten zoeken in uw eigen associatieve kwaliteiten.

Misschien verdrinkt u daar in, laaft u zich aan de kleuren. Het is u vrij om bij deze expositie te ervaren wat u wilt. Iedere reactie is goed. Het materiaal: de meeste schilderijen zijn op canvasdoek, sommige op MDF-panelen. De verf is bijna altijd acryl-verf.

De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam is alle werkdagen te bezoeken van 09.00 uur tot 17.00 uur en duurt nog tot en met 2 oktober.

Tamme Hansma meditatie 16