Kunstenaars

Macke-60x80Als beroepsfotograaf is Jan Abacus grafisch ingesteld met fascinatie voor licht en kleur. Veel portretten van bekende mensen als Gandhi, Mandela en Kennedy. Veel olieverf op canvas. 

 

 

 

5c66b0272bc86 20190215 125006

Ik schilder en beeldhouw nu ruim 40 jaar.

Hassan Aboud Ali - DialoogHassan Aboud Ali werd in 1956 in Irak geboren. Hij studeerde af aan de hogeschool voor kunsten in Bagdad waar hij in 1980 lesgaf aan de grafische afdeling.

In zijn schilderijen staat de innerlijke dialoog tussen hem en zijn omgeving centraal; het is een reactie op de indrukken, de beelden, die hij heeft van zichzelf en de wereld om hem heen. Deze wereld is voor hem in te delen in scénes die gekoppeld zijn aan bepaalde melodieën. Felle kleuraccenten en symbolische tekens zijn half verscholen onder het oppervlak. Steeds komen ze tussen de grote duistere vlakken door, alsof ze te sterk zijn zich te laten wegstoppen. Wanneer je afstand neemt van het werk, dan valt alles ineens samen.

Jan Adamse - 1Jan Adamse is woonachtig in Sneek en maakt expressief/abstract werk.                                   

Website: www.janadamse.nl

 

 

Marten Alkema - Ticket to the TropicsExpressie met kleur. Dat is de gedachte achter de kunst van Marten Alkema, wonend en werkend in het noorden van Nederland. Hij noemt zijn schilderijen Mazl Art, een verwijzing naar zijn voorliefde voor muziek uit het Oost-Europa.

 

Siska Alkema-WadRoodFotograaf & beeldend kunstenaar Siska Alkema is een creatieve duizendpoot. Met capaciteiten voor het maken van een zuiver fotografisch portret of met een dosis beeldbewerking. Sinds afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in 1996 is Alkema werkzaam als fotograaf & beeldend kunstenaar met een mooie reeks exposities en kunstprojecten op haar naam. Van in opdracht gemaakte foto's / projecten tot vrij werk. Gespecialiseerd in portret en landschap, het 'schilderen met licht' als grote uitdaging.

5c6019068c8f7 2012 03 23 14.04.53Ik maak o.a. borstbeelden, dierfiguren, vrouwenfiguren, schalen en objecten van keramiek en bronzen beelden. Ook maak ik pasteltekeningen en acrylschilderijen

Atelier De Kunst -LandschapAtelier De Kunst is een kunstwerkplaats voor mensen met een beperking. De kleurrijke, unieke kunstwerken zijn een aanwinst voor iedere werk of leefomgeving. Atelier De Kunst streeft ernaar haar deelnemers een volwaardige plek in onze samenleving te laten veroveren d.m.v. het kunstzinnige werk dat zij maken. De wisselwerking met het publiek maakt hen trots en geeft hen zelfvertrouwen. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende technieken w.o. ecoline, stift, krijt, acrylverf enz. Atelier De Kunst is gevestigd in Peins (Fr.)

Rita Bakhuijsen - 6Rita Bakhuijsen schildert met olieverf op doek of paneel. Haar onderwerpen zijn (zelf)portretten van mens en dier, monden, mobiele eenheid, eenzaamheid, maar ook landschappen.

 

Ben BakkerHeel wat historische panden in Leeuwarden zijn ten prooi gevallen aan de sloophamer. Onder de handen van Ben Bakker krijgen ze een tweede leven als miniatuur. Aan de hand van oude prenten en foto's tekent hij eerst de gevel zoals die er volgens hem heeft uit gezien. Pas dan begint het eigenlijke werk. Heel secuur snijdt hij uit karton het gebouw. Door meerdere lagen (soms wel twintig) op elkaar te plakken ontstaat een ruimtelijk effect. Met gips, ijzerdraad en houtjes worden de details verder aangebracht, waarna alles in de juiste kleuren wordt geverfd. Na te zijn ingelijst, ontstaat er aldus een soort schilderij in reliëf.

Tel.: 058-2134485