Concerten

UITNODIGING CONCERT


‘LA VIE EN ROSE’

ZONDAG  2 april  14.00 ! uur in De Kanselarij te Leeuwarden

Een heerlijke middag: muzikaal , cultureel en culinair genieten van het Franse leven met chansons en accordeon-muziek. Gezina van der Zwaag (chansons) met Paul Horjus (piano), Tim de Vries (accordeon), Thea Landman (kunst) en Amarins Woltring (klassiek Franse patisserie).

Gezina vd Zwaag en Paul Horjus     Tim de Vries

13.30 – 17.00 uur: Kunst van Thea Landman in de kelder (het vroegere Bachcafé) van de Kanselarij.
Thea: “Ik heb respect en oog voor de natuur en bewust van haar wonderen. Ik laat me daardoor inspireren door vormen, kleuren en composities”. (www.thealandman.com)

14.00 uur: Concert van Gezina van der Zwaag met Franse chansons o.b.v. Paul Horjus op piano.
In de Kanselarij staat het Franse chanson centraal, van o.a. Jacques Brel, Kurt Weill en Edith Piaf. Paul en Gezina slaan
ook bruggen naar andere talen en stijlen; dit werd in de hoogtijdagen van het Franse chanson ook volop gedaan.
De chansons worden afgewisseld met bekende en minder bekende Franse melodieën op de accordeon dooraccordeonist Tim de Vries.

In de pauze van het concert kunt u naast de expositie van Thea Landman, de drankjes in het café ook bijzonder genieten van de speciaal voor deze middag door Amarins Woltring bereide Franse patisserie zoals de klassieke schelpvormige ‘Madeleines’ en de ‘Financiers’.
Na afloop van de middag kunt u nagenieten in het café in de Kanselarij èn kunt u gebruik maken van de speciale aanbieding van het nabijgelegen Post Plaza Hotel met een speciaal voor u bereid diner. Wel reserveren met vermelding van : 3 gangen menu “La France! en eventuele dieetwensen. ( €39,50 p.p. exclusief bijgerechten en drinken. Menu: starter: Machedoux, Hoofdgerecht: gestoomde Skrei en nagerecht: Crème Brûleé.  058-2159317 -  https://www.post-plaza.nl/restaurant - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..)

Entree
: Wij hebben geen kaartverkoop.
Om de kosten van het concert toch nog te kunnen dragen vragen wij, via een collecte een bijdrage (adviesprijs €10 maar uiteraard op vrijwillige basis). Pinnen is mogelijk.

Adres: De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911 KS  Leeuwarden.

Welkom en graag tot zondag 2 april.

 

 

 

Vocaal Ensemble CollageLenteconcert
VOCAAL ENSEMBLE COLLAGE
                                 

ZONDAG  26 maart 15.00 uur
in De Kanselarij te Leeuwarden

Tijdens het Lenteconcert laten de 16 zangers van Vocaal Ensemble Collage uit Dokkum een mix van stijlen horen. Of het nu klassieke muziek, close harmony, popmuziek of wereldmuziek betreft, de zangers maken er een sprankelende collage van. U krijgt een swingende “It don’t mean a thing” van Duke Ellington te horen, maar ook het meer dan 250 jaar oude Tebe Poem uit de orthodox slavische liturgie. Het programma wordt deels a capella uitgevoerd en deels begeleid met piano, slagwerk en saxofoon. Het geheel staat onder leiding van Sjoek Nutma, dirigent. ( www.collagedokkum.nl )

Entree: Wij hebben geen kaartverkoop. Om de kosten van het concert toch nog te kunnen dragen vragen wij, via een collecte een bijdrage (adviesprijs €10 maar uiteraard op vrijwillige basis). Pinnen is mogelijk.
Adres: De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911 KS  Leeuwarden.

Welkom en graag tot zondag 26 maart.

Ed en Wilma van Dijk   -  Art Connection   -    06-52473558    -    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    -    www.artconnectionexpo.nl


Logo Mobach  Art Connection logo cultuurprojecten  LF2028  Multicopy Logo RGB

Blue Gate 3

Het kwintet Blue Gate vulde deze middag de volle lobby geheel met heerlijke swingende klanken.
Muziek van Miles Davis, George Gershwin, Van Marrisson en Herbie Hancock met fantastische improvisaties door tenorsaxofoon, trompet, gitaar, bas en drums.
Speciaal voor dit concert was gastzangeres Heleen Wagemans aangetrokken die met haar prachtige stem dit concert completeerde.

Kortom het was een zeer swingende en gezellige middag! (www.bluegatejazz.nl )

 

Blue Gate 4   Blue Gate 5   Blue Gate 6

 

Voorafgaand aan dit concert vertelde kunstenaar Douwe Elias een verhaal bij de expositie met schilderijen van Oesje Zegel die nog tot 4 april in de lobby van het WestCord WTC Hotel te bezichtigen is. In dezelfde lobby is de expositie met beelden van Ed Schweigmann nog tot 17 april te bezichtigen.

Douwe Elias Oesje Zegel 1   Douwe Elias Oesje Zegel 2

 

Blue Gate

Na het in alle opzichten zeer geslaagde kunst- en cultuurweekend op 18 en 19 februari nu weer alle ogen gericht op het volgende concert op zondagmiddag 12 maart, 15.00 uur in het WestCord WTC Hotel.

Ook nu weer een heel bijzonder concert dit keer met het BLUE GATE kwintet met gastzangeres HELEEN WAGEMANS.
Deze middag zal in het teken staan van Blues, Latin en Swingmuziek. Het Blue Gate kwintet haalt haar inspiratiebronnen o.a. van
Miles Davis, George Gershwin, Van Marrisson en Herbie Hancock. De thema’s vaak songs, vormen de basis voor de improvisaties door tenorsaxofoon, trompet, gitaar, bas en drums.
(www.bluegatejazz.nl )

Door fysieke omstandigheden kan het in het jaarprogramma opgenomen optreden van Martin Adolfsen helaas niet doorgaan.

Oesje Zegel

Voorafgaand aan het concert zal de bekende kunstenaar DOUWE ELIAS een boeiend verhaal vertellen over de huidige expositie van OESJE ZEGEL welke te bezichtigen is tot 4 april in de lobby van het WestCord WTC Hotel (14.00 uur).Ed Schweigmann IMG 20230115 WA0000

Ook de expositie van ED SCHWEIGMANN met objecten in de lobby van het hotel kunt u nog bezoeken tot midden april.

 

 

 

 


Entree
: Wij hebben geen kaartverkoop. Zowel het expositieverhaal als het concert zijn vrij toegankelijk.
Om de kosten van het concert toch nog te kunnen dragen vragen wij, via een collecte een bijdrage (adviesprijs €10 maar uiteraard op vrijwillige basis). Pinnen is mogelijk.
De organisatie is in samenwerking met Art Connection.

Adres: Westcord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden. Gratis parkeren in vakken B2 en B3 (tussen het hotel en het kanaal).

Wij hopen u zondagmiddag 12 maart weer te ontmoeten.

Art Connection
Ed en Wilma van Dijk

FDS 14

Zondagmiddag 12 februari jl. was een onvergetelijke middag.
De leerlingen uit de TALENTKLAS van Frans Douwe Slot gaven een FANTASTISCH concert ten gehore.
In de volle lobby van het WestCord WTC Hotel was het genieten van prachtige muziek van deze TALENTEN !!!

 

 

 

FDS 11 FDS 12 FDS 2 FDS 3

FDS 1   FDS 8   FDS 7

 

Talenten FD Slot 1Op zondag 12 februari 2023, om 15.00 uur in de lobby van het WestCord WTC Hotel, zal de talentklas van Frans Douwe Slot prachtige muziek ten gehore brengen van o.a.Chopin, Debussy, Sulek en von Weber.

Deze klas herbergt de muzikale pareltjes van het Noorden, jonge musici van 11 tot 21 jaar oud, allen bruisend van enthousiasme en muzikaal talent.
De talenten bereiden zich voor op concoursen in binnen- maar inmiddels ook buitenland en toelatingsexamens voor alle conservatoria in dit land. Veel leerlingen wonnen zelfs al prijzen op Nederlandse en internationale concoursen en hebben al muzikale uitstapjes gemaakt naar Europese steden tot aan New York.  Niet te vergeten dat hun studie aan het conservatorium dan nog moet beginnen. Deze enthousiaste jonge musici zullen een gevarieerd programma ten gehore brengen  onder begeleiding van Frans Douwe Slot.

Ed SchweigmannVoorafgaand aan dit concert wordt om 14.00 uur in de lobby van het WestCord WTC Hotel de expositie van beelden in hout, brons en steen van Ed Schweigmann geopend.

Ed Schweigmann is al jong (12 jaar oud) met houtsnijden begonnen en zijn vader heeft hem de schilderkunst en vooral de beeldhouwkunst leren waarderen, Ed heeft o.a. veel geleerd van de beeldhouwer Marco Goldenbeld (Oudebildtzijl), waar Ed nog altijd elke dinsdag naar toe gaat om steen te bewerken. 

                            “Ik heb geen speciale stijl waaraan men de meeste makers kan herkennen. Het experiment heeft mij  altijd aangetrokken. Werken met klei of was, in hout en brons en vooral in steen van het zachte albast tot het harde graniet, waarbij het Belgisch Hardsteen mijn voorkeur heeft. Mijn grote voorbeelden zijn: Henry Moore, Zadkine en Jan Meefout”.

Entree: Wij hebben geen kaartverkoop. Het concert is vrij toegankelijk. Om de kosten toch nog te kunnen dragen vragen wij, via een collecte een bijdrage (adviesprijs €10 maar uiteraard op vrijwillige basis). Pinnen is mogelijk.

Adres: Westcord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden. Gratis parkeren in vakken B2 en B3 (tussen het hotel en het kanaal).

Welkom en graag tot zondag 12 februari.

 

29 01 23 Erik de Boer    Wervelwinden en Ademruimtes    29 1 23 Hindirk Hannema

Op zondag 29 januari was er in De Kanselarij wel een hele bijzondere voorstelling van poëzie in combinatie met klassieke muziek.
De dichters Erik de Boer en Hindirk Hannema brachten hun poëzie als 'Wervelwinden' in de volle zaal van de De Kanselarij.
Dit waren soms hylarische en absurde teksten en het publiek mocht zelfs meedoen. 
De voordrachten werden afgewisseld met blaaskwintet BlaasVaak als de 'Ademruimtes' met prachtige klassieke muziek.
Het was weer een middag genieten.

29 1 23 BlaasVaak   29 1 23 Kanselarij

 

‘Wervelwinden en Ademruimtes’          Wervelwinden en Ademruimtes

Op 29 januari om 15:00u zal er een bijzonder poëzie- en muziekconcert plaatsvinden in De Kanselarij te Leeuwarden onder de naam Wervelwinden en Ademruimtes.

Met prikkelende poëzie en magische muziek zullen de dichters Erik de Boer en Hindirk Hannema samen met blaaskwintet BlaasVaak u een middag bezorgen vol Wervelwinden en Ademruimtes. In dit contrastrijke programma wisselen opvallende teksten en meevoerende muziek elkaar af. Elk op een andere manier gebruikmakend van lucht, zorgen beide disciplines voor een frisse wind bij elkaar en het publiek. Wie weet wat dit bijzondere poëzie- en muziekconcert aan stof doet opwaaien.


Blaasvaak
Erik de Boer zijn voordrachten zijn dadaïstisch absurdistisch te noemen. Zijn gedichten zijn soms al begonnen voor men het door heeft en zitten vol woord-, taal- en klankspelingen. Met zijn prikkelende performance en ontregelende teksten zet hij de toeschouwer op het verkeerde been en aan het nadenken. Van zijn tweede dichtbundel ‘Een Waging Pogen’ heeft hij de gelijknamige voorstelling gemaakt, die in première ging op het Amsterdam Fringe Festival. Naast dichter/performer is hij ook beeldend kunstenaar. Net als in zijn teksten gebruikt hij in dit werk ongebruikelijke materialen. (www.erikdeboerart.com)

‘Zijne Merendeels Meesterlijke Majesteit’ Hindirk Hannema, ook wel afgekort tot Hindirk, heeft berekend dat je met humor, variabelen en legitieme redenen de hele wereld en alles niet van deze wereld kunt veroveren. Uit bescheidenheid zegt Hindirk nooit dat hij een patriciër is. Het archetypische gedicht over de leeuw maken wordt zijn levenswerk. Zijn missie is het geluk wat hij ervaart met het creëren van poëzie, te delen met het volk. Alles wat Hindirk zegt, is gebaseerd op waargebeurde gedachten. Toepassing van zijn woorden kunnen leiden tot onbillijkheden van overwegende aard. (www.linktr.ee/hindirkhannema.nl )

BlaasVaak is een klassiek samengesteld blaaskwintet dat in 2004 ontstond. Enkele houtblazers van het Fries Kamerorkest moesten vaak maten tellen waarin niet gespeeld hoefde te worden (rusten) in het orkest en wilden juist vaker blazen. BlaasVaak speelt in de eerste plaats voor het eigen plezier; “we zijn met recht amateurs, liefhebbers dus.” Ze repeteren eens per twee weken. Daarnaast zijn er regelmatig optredens. Met een breed klassiek repertoire spelen zij op vele diverse plaatsen. BlaasVaak werkt graag samen met andere kunstenaars en kunstdisciplines in diverse samenstellingen en projecten. BlaasVaak wordt gevormd door Anna Andela (fluit), Alrik Voolstra (klarinet), Jan Kuipers (fagot), Richard Kop (hoorn) en Herman Leusman (hobo). (www.houtkwintetblaasvaak.nl)

Kom daarom 29 januari naar De Kanselarij in Leeuwarden. Er is geen kaartverkoop. Het concert is vrij toegankelijk maar er is een collecte op vrijwillige basis na afloop (adviesprijs: € 10). En als of dat nog niet mooi genoeg is, kunt  u ook de bundels van de twee dichters aldaar aanschaffen! 
Dit poëzie- en muziekconcert wordt mede mogelijk gemaakt door Art Connection.

Locatie: De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911KS Leeuwarden
Datum/tijd: 29 januari om 15.00u

 

FKO7Het culturele jaar 2023 heeft een prachtige start gemaakt met het nieuwjaarsconcert uitgevoerd door het Fries Kamerorkest.

Iedereen heeft kunnen genieten van de prachtige muzikale uitvoering van ondermeer muziek van Grieg, Schubert en Piazzolla.
De opkomst was groot en iedereen is enthousiast naar huis gegaan. 

 

FKO5  FKO2  FKO6