Jelly Terpstra 3ART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in Eetcafé Spinoza te Leeuwarden

Eewal 50-52, 8911GT
Te bezoeken: maandag t/m zondag, 16.00 tot 22.00 uur.

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 19 binnen- en buitenlocaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze derde periode - 11 juli t/m 2 oktober - staat in het teken van “WATER”

In het kader van LF2018 exposeren Jelly Terpstra (schilderijen) en Tineke Szarzinsky (objecten) in Eetcafé Spinoza te Leeuwarden.


Jelly Terpstra is opgegroeid tegen de Waddenkust in het noorden van Fryslân. Jelly: “Luchten en zeegezichten zijn mijn passie en daarin kan ik mijn gevoel van weidsheid en vrijheid kwijt. Zodra je mijn schilderijen ziet word je meegenomen naar de Wadden. Ik voel de wind, herken de kleuren en ruik de zee. Water, wind en lucht is de verbinding in mijn schilderijen”.

Tineke Szarzinsky: Na mijn beeldhouwopleiding bij het beeldhouwcentrum in Koudum (2010-2012) heb ik geëxperimenteerd met diverse materialen, technieken en disciplines in de kunst. Van steen tot hout en van kunsthars tot metaal, daarnaast van beeldhouwen tot sieraden maken en schilderen. Na enige tijd van gericht creëren ontwikkelde dit tot een situatie waarin ik me laat leiden door de materialen in de vorm zoals ik die tegenkom. Dit is een proces waarbij ik door het versterken van de vorm en gebruik makend van het materiaal tot beeldvorming komt. Ik laat me vooral leiden door de materialen die ik tegen kom in de natuur, maar ook de kringloopwinkels en sloperijen zijn mijn favoriete plekken om inspirerende materialen te ontdekken. Dit heeft geresulteerd in verschillende series werk. Na een periode van beelden van de rubberen binnenbanden van tractoren volgde een serie beelden van kapotte paraplus, waarna ik deze ook gebruikte voor een serie lampen. De volgende serie lampen was geïnspireerd door afgedankt tuingereedschap. De laatste vondst bij een ijzersloperij waren de afdichtingsklemmen van grote industriële vaten en materiaal van wegwerkers. Dit resulteerde in een serie grote tuinvogels, die voor Art-route Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 bij de golfbaan worden geëxposeerd. De serie beelden van tractorbinnenbanden zijn tevens onderdeel van de Art-route en zijn te vinden bij restaurant Spinoza. Mijn volgende werk zal beslist weer een andere richting hebben en bepaald worden door de toevallige aanwezigheid van inspirerend materiaal bij sloperijen of kringloopwinkel. Tussendoor blijf ik experimenteren met giethars gecombineerd met allerlei afvalmaterialen, maar ook vondsten in de natuur blijven me verassen om hier een kunstwerk van te maken. ( www.tinekeszarzynski.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam is alle dagen te bezoeken van 16.00 uur tot 22.00 uur en duurt tot en met 2 oktober.

Jelly Terpstra 1     Tineke Szarzynski Begijn Tineke Szarzynski abstract Tineke Szarzynski Kievit