Kasper van Dijk Stanfries defART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in Stadsgalerie 2018 te Leeuwarden.

Hofplein 38, 8911HJ – onder het oude Stadhuis van Leeuwarden
Alle werkdagen te bezoeken van 8.30 tot 17.00 uur.

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 19 binnen- en buitenlocaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze derde periode - 11 juli t/m 2 oktober - staat in het teken van “WATER”

In het kader van LF2018 exposeert Kasper van Dijk in de Stadsgalerie 2018 te Leeuwarden.

Kasper van Dijk: In Nederland tekent nog maar een handje vol kunstenaars in scratchboard. Kasper van Dijk (37) illustreert enkele jaren verscheidene gebouwen en portretten met veelal Leeuwarden als inspiratiebron. De expositie, in samenwerking met de Art tour Leeuwarden 2018, is dan ook een logisch gevolg. “Dit biedt mensen de gelegenheid om kennis te maken met deze ambachtelijke kunstvorm”, aldus Kasper. Naar verwachting kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen aan deze bijzondere expositie.

Thema Water. Het thema ‘Water’ spreekt Kasper van Dijk aan. Van kinds af aan was de kunstenaar gefascineerd door zee, rivieren en grachten. Het waterrijke Leeuwarden wordt regelmatig vastgelegd in zijn kunst. “Water geeft de stad een gezicht”, vertelt Kasper. “De tegenstelling van rust en onstuimig, dat water in zich draagt, zie je terug in het zwart en wit van mijn tekeningen”.

Scratchboard. Bij deze zeldzame tekentechniek wordt er een voorstelling gekrast met mesjes, in een bord met een laagje geharde Chinese klei. Deze laag is voorzien van een laagje Oost-Indische inkt, waardoor er een diapositieve tekening gemaakt kan worden. De originele werken zijn daarom zeer verfijnd, enorm contrastrijk en niet reproduceerbaar.

De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam is alle werkdagen te bezoeken van 08.30 uur tot 17.00 uur en duurt nog tot en met 2 oktober.

Kasper van Dijk Watertoren 300dpi