Art Nieuws

 

ART CONNECTION en het CORANAVIRUS

 

Beste vrienden,

Het Coronavirus is ook Art Connection niet geheel voorbijgegaan.

De Kanselarijconcerten hebben we helaas voortijdig moeten beëindigen. Jammer dat het laatste concert op 29 maart van het BlaasVaak kwintet met o.a. Peter en de Wolf niet door kan gaan. Maar … het volgende seizoen staat het alsnog in de programmering.

Ook hebben we een groot aantal exposities moeten cancelen om de eenvoudige reden dat de locatie of gesloten of niet meer voor bezoekers toegankelijk is.

De beide Kunstmarkten (4 juli en 6 september) gaan vooralsnog gewoon door en kunstenaars kunnen zich hiervoor blijven inschrijven. Mocht dit door de Corona omstandigheden toch niet doorgaan dan krijgt u op tijd bericht en het inschrijfgeld teruggestort.

Wij kunnen nog niet geheel overzien of er nog meer wijzigingen gaan komen, maar tegen deze ‘overmacht’ kunnen wij nu niet op.
Wij wensen u zeker de komende maanden veel wijsheid, geluk en vooral veel gezondheid toe. Pas goed op uzelf en uw naasten.
Hopelijk kunnen wij zo spoedig mogelijk onze culturele activiteiten weer volop voortzetten. Wij hebben er zin in.

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd mailen, appen of bellen.


Met vriendelijke groet,
Team Art Connection
Ed van Dijk
06-52473558 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Gao MingLee

 

 

Openingstijden:
WTC Hotel Leeuwarden:  12 april tot 2 juli. 
Alle dagen tussen 8.00 en 22.00 uur
Willemskade 22 L' den  :  12 april tot 19 mei. 
Vrijdag - zaterdag - zondag tussen 12.00 en 17.00 uur

                   DUTCH SILK ROAD ART EXHIBITION


De ‘International League of Fine Art Schools’ www.ilfas.org in Nederland en de ‘Xi’an University of Archtecture and Technology/College of Art’ in China wisselen in 2019 tentoonstellingen van beeldende kunst uit.

 

Vanaf het voorjaar exposeren 9 toonaangevende Chinese kunstenaars in Nederland (zie de bijlage).

Hun werk is representatief voor de actuele kunst binnen de Chinese traditie, zoals die van oudsher en ononderbroken in China wordt onderwezen.

 

De eerste expositie wordt gehouden in de Frisian gallery (Willemskade 22) en in het WTC Hotel Leeuwarden.

Deelnemende kunstenaars zijn Lin BaoGang, Zhu Jibhui, Guo Xianlu, Song YaPing, Wen Ji, Chen Qian, Wang Ben, Ju Shi, Gao Minli

De tentoonstelling in de Frisian gallery duurt van 12 april tot 19 mei en in het WTC Hotel van 12 april tot 2 juli. Daarna worden de werken elders in Nederland tentoongesteld: 23 mei-24 juni in de Bovenkerk in Kampen; 27 juni-28 juli in Pulchri gallery, Den Haag.

 

In het najaar exposeren 11 Nederlandse kunstenaars in China, te beginnen met een bijzondere presentatie tijdens het ‘6th Silk Road International Arts Festival’ in o.a. het Shaanxi Province Museum in Xi’an.

Dit festival is één van de twee grote internationale kunstmanifestaties in China, met ca 300 deelnemende kunstenaars uit 120 landen.

 

Ook Nederland heeft een lange traditie in schilderkunst hoog te houden.

Deelnemende kunstenaars zijn Henk Helmantel, Rein Pol, Douwe Elias, Tom Hageman, Ben Snijders, Herman van Hoogdalem, Geurt Busser, Esther Leuvenink, Nick Willems en Wim Jonkman.

Het ‘6th Silk Road International Art Festival’ opent op 7 september in het Shaanxi Province Museum en met een vervolg vanaf 10 november in het Museum of Art in Qingdao.

 

Deze uitwisseling is de aanloop tot een intensievere samenwerking, waar, naast exposities, ook educatieve programma’s bij betrokken worden.

Naast China onderhoudt ILFAS contacten met kunstacademies in nog 7 landen waarmee toekomstige uitwisseling is gepland.

 

De expositie in de Frisian gallery, Willemskade 22, Leeuwarden wordt vrijdag 12 april, 16.00 u, geopend door de China-expert Bettine Vriesekoop, omlijst door een optreden van de traditioneel-Chinese dansgroep Mulan.

 

Organisatie

ILFAS, Oude Boteringestraat 63 9712 GE Groningen/ Tom Hageman tel. 06-52258825

i.s.m.: Art Connection, Wielendwinger 18, 8926 XJ Leeuwarden/Ed van Dijk tel. 06-52473558

Dutch Silk Road Art Exhibition Lin Baogang  Ju Shi  Dutch Silk Road Art Exhibition Guo Xianglu

Opening vrijdag 12 april door Bettine Vriesekoop en optreden van
de traditioneel-Chinesedansgroep Mulan:

Opening Dutch Silk 1   Opening Dutch Silk 2

Opening Dutch Silk 3   Opening Dutch Silk 4

 

Steeds meer zorgcentra willen naast de exposities graag ook dat de kunstenaars zelf een lezing of een workshop geven. Ook is er steeds meer belangstelling om muziek bij de oudere te brengen.

2 Voorbeelden:
29 januari 2019: Optreden Jong- en Oudkoor in Berchhiem te Burgum.

Jong en Oudkoor 5   Jong en Oudkoor 6

31 januari 2019: Workshop Henk Procee in Huys ter Swaach te Beetsterzwaag.

Workshop Henk Procee 3   Workshop Henk Procee 4

 

Golfbaan 1 Szarzynski

 

Voorbereiding ART TOUR LEEUWARDEN op Golfbaan 'De Groene Ster' volop bezig.

Tineke Szarzynski bezig met voorbereiding "Golfballenobject".

Opening 2 april.

 

 

 

 

Golfbaan 3 Szarzynski 1   Golfbaan 3 Szarzynski 2

Escher 5Een van de samenwerkingsprojecten met Palet, LF 2018, Fries Museum en Keunstwurk is donderdag 15 februari in Greunshiem van start gegaan.

"Senioren en het Escherproject".

Escher 2

 

Escher 3   Escher 4

Escher 1

 

Naast activiteiten rond Leeuwarden-Fryslân 2018 is Art Connection ook betrokken bij: TRAC 2018.

Meer nieuws volgt.

Zie ook: www.trac2018.com

Opening Griet Baeyens 3Op zaterdagmiddag 3 februari jl. is onder warme belangstelling de expositie Woodboys, No (time to) Waste van de Belgische kunstenaar Griet Baeyens in het Westcord WTC Hotel te Leeuwarden geopend door de directeur van het Fries Museum Chris Callens,

Woodboys, No (time to) Waste:

De wegwerpmaatschappij is een term die een samenleving beschrijft waarin steeds meer producten worden geproduceerd die zijn bedoeld om tijdelijk te worden gebruikt en vervolgens te worden weggegooid.  Niet de duurzaamheid, maar wel tijd als bepalende factor voor onze gebruiksgoederen. Tijd als motor van ons haastig consumptiegedrag. Moeten wij dit nieuwe mantra zomaar aanvaarden? Tijd brengt ons denken in nood en ontneemt ons de zuurstof om evidente vragen te beantwoorden. Deze ideeën liggen aan de basis van de ontwerpen van de WOODBOYS.
De materiaalkeuze is even eerlijk als de onderwerpen. Griet Baeyens werkt vooral met hout. Ontdaan van alle mogelijke ballast spreken natuurlijke materialen in alle eenvoud. De kunstenaar wordt geboeid door weggegooide voorwerpen omdat ze mentale en zintuiglijke associaties teweegbrengen en de patina dragen van het leven dat ze eens hebben geleid. Gekozen uit verscheidene omgevingen hecht zij op een heel onbevangen manier bepaalde voorwerpen aan elkaar, soms onbeholpen, soms wonderwel passend. Haar werk Woodboys is geïnspireerd op leven en herboren worden, op heroveren en hergebruiken, opde cyclus van het leven.  Alle objecten die erin verwerkt zijn dragen sporen van hun rijke geschiedenis.  Ze hebben een patina, een gelaagdheid, een verhaal, een visuele schoonheid en vormen een inspiratiebron tot een nieuw verhaal.
Opening Griet Baeyens 4   DSC 0044

DSC 0121   DSC 0112

De tentoonstelling in Westcord WTC Hotel is één van de 19 exposities van ART TOUR LEEUWARDEN 2018 expositieroute, waaraan in de eerste periode (10 januari – 10 april) 19 locaties en 19 kunstenaars meedoen.

Na 10 april verhuist deze tentoonstelling naar NDC media groep, Sixmastraat 15, 8932 PA te Leeuwarden. Van 16 april t/m 6 augustus 2018.

 

 

Beste Cultuurvrienden,                                       Art Connetion logo   LWD2018 3dot NL CMYK

 

De laatste jaren bestond er bij veel Friese kunstenaars (terecht of niet terecht) het idee dat de ‘Friese kunstenaar’ te weinig aandacht kreeg in het culturele jaar 2018.
Luisterend naar deze geluiden is bij de organisatie LF2018 en Art Connection het idee geboren om de Friese kunstenaar meer in de spotlights te plaatsen.
Na oproepen aan Friese kunstenaars, het zoeken van geschikte locaties en de invulling van de tentoonstellingen kunnen we de geboorte aankondigen van het grootste expositieproject van LF2018: ART TOUR LEEUWARDEN 2018.
In Leeuwarden hebben nu 19 locaties ruimte beschikbaar gesteld om exposities te organiseren.
Gelijktijdig zijn er in alle locaties exposities van meest Friese Kunstenaars die werk gemaakt hebben rond één bepaald thema. Zo zijn er in 2018 vier expositie periodes met vier thema’s en zijn er bijna 80 kunstenaars bij betrokken.

Expositieperiodes en thema’s
10 januari       -         10 april           :    Times They Are A-Changin    (Bob Dylan)
17 april           -          3 juli               :     De Reis
11 juli              -         2 oktober       :     Water
9 oktobe         -         10 januari       :     Art Fryslân 2018 (vrij thema)

De deelnemende locaties zijn:
- Brasserie Maria Louise
- Restaurant De Grote Wielen
- De Kanselarij  (zie ook Kanselarij concerten)
- Drink- en Eetlokaal Proefverlof
- Eetcafé Spinoza
- Informatiekantoor LF2018
- De Leeuwarder Golfclub
- Post Plaza
- De Stadsgalerie 2018 : Door omstandigheden is de expositie tot 10 april in de Stadsgalerie van Jaap Schelvis komen te vervallen. De volgende expositie van Gea Koevoet begint zoals gepland op 17 april.
- Stenden Art Gallery
- Stenden Hotel
- Nordwin College en Van Hall Larenstein
- Westcord WTC Hotel
- Boekhandel van der Velde
- Restaurant The Roast
- Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
- Pizzeria Burgemeester van Napels
- Hampshire Oranje Hotel
- Grand Café Wouters

De programma’s voor de meeste locaties zijn ingevuld. De locaties die zich de laatste weken aangemeld hebben worden begin november ingevuld.
De  programma’s kunt u al vinden op de site
www.artconnectionexpo.nl  bij Expositielocaties & Programma’s (alleen de locaties met het LF2018 logo doen mee met ART TOUR LEEUWARDEN 2018  LWD2018 3dot NL CMYK).

In januari 2018 zal ART TOUR LEEUWARDEN 2018 officieel worden geopend door dhr.  Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden en dhr. Tjeerd van Bekkum, directeur LF2018.
Nadere informatie volgt.

Voor meer informatie, kijk in het menu bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018

Namens organisatieteam 
LF2018 & Art Connection
Ed van Dijk
06-25473558
 

 

Beste Cultuurvrienden,

 

De laatste jaren bestond er bij veel Friese kunstenaars (terecht of niet terecht) het idee dat de ‘Friese kunstenaar’ te weinig aandacht kreeg in het culturele jaar 2018.
Luisterend naar deze geluiden is bij de organisatie LF2018 en Art Connection het idee geboren om de Friese kunstenaar meer in de spotlights te plaatsen.
Na oproepen aan Friese kunstenaars, het zoeken van geschikte locaties en de invulling van de tentoonstellingen kunnen we de geboorte aankondigen van het grootste expositieproject van LF2018: ART TOUR LEEUWARDEN 2018.
In Leeuwarden hebben nu 18 locaties ruimte beschikbaar gesteld om exposities te organiseren.
Gelijktijdig zijn er in alle locaties exposities van meest Friese Kunstenaars die werk gemaakt hebben rond één bepaald thema. Zo zijn er in 2018 vier expositie periodes met vier thema’s en zijn er bijna 80 kunstenaars bij betrokken.

 

Expositieperiodes en thema’s
10 januari            -              10 april                 :              Times They Are A-Changing    (Bob Dylan)
17 april                 -              3 juli                      :              De Reis
11 juli                    -              2 oktober            :              Water
9 oktobe             -              10 januari            :              Art Fryslân 2018 (vrij thema)

 

De deelnemende locaties zijn:
- Brasserie Maria Louise
- Restaurant De Grote Wielen
- De Kanselarij  (zie ook Kanselarij concerten)
- Drink- en Eetlokaal Proefverlof
- Eetcafé Spinoza
- Informatiekantoor LF2018
- De Leeuwarder Golfclub
- Post Plaza
- De Stadsgalerie 2018
- Stenden Art Gallery
- Stenden Hotel
- Nordwin College en Van Hall Larenstein
- Westcord WTC Hotel
- Boekhandel van der Velde
- Restaurant The Roast
- Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
- Pizzeria Burgemeester van Napels
- Hampshire Oranje Hotel

 

De programma’s voor de meeste locaties zijn ingevuld. De locaties die zich de laatste weken aangemeld hebben worden begin november ingevuld.
De  programma’s kunt u al vinden op de site
www.artconnectionexpo.nl  bij Expositielocaties & Programma’s (alleen de locaties met het LF2018 logo doen mee met ART TOUR LEEUWARDEN 2018).

In januari 2018 zal ART TOUR LEEUWARDEN 2018 officieel worden geopend door dhr.  Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden en dhr. Tjeerd van Bekkum, directeur LF2018.
Nadere informatie volgt.

 

Namens organisatieteam 
LF2018 & Art Connection

Ed van Dijk
06-25473558

Kanselarij Roel en Ingrid 1

Op 29 september vond de opening plaats van de de expositie van Roel Sluiter en Ingrid Massing in de De Kanselarij te Leeuwarden.

De expositie werd, onder warme belangstelling, geopend door Anne Feddema.

Deze prachtige tentoonstelling duurt tot en met 23 december 2017.

 

Kanselarij Roel en Ingrid 4   Kanselarij Roel en Ingrid 3   Kanselarij Roel en Ingrid 2