Art Nieuws

Expositie Roel Sluiter “THE WAY UP”  in de Stadsgalerie te Leeuwarden.

Roel Sluiter 3Door de situatie rond corona moest de tentoonstelling van Roel Sluiter, oud-burgemeester van Harlingen, die gepland stond rond zijn aftreden in mei jl., uitgesteld worden. Nu de situatie sterk verbeterd is kan de wethouder van o.a. cultuur, Hein Kuiken, van de gemeente Leeuwarden, alsnog de expositie openen op 12 november.

Roel Sluiter, ook oud-wethouder van de gemeente Leeuwarden, is weer even terug in het stadhuis van Leeuwarden maar nu in een andere gedaante.

Roel Sluiter: “Heden en verleden grijpen in deze expositie in elkaar. Ik heb wel vaker geëxposeerd maar daarom is het nu tijd om even terug te kijken en tegelijk een strakke blik te richten naar nieuwe verten. Er zijn op deze tentoonstelling dan ook, naast nieuw werk, ook schilderijen te zien die al van eerdere datum zijn, waardoor de expositie tevens een overzicht karakter krijgt. We zien dan ook een richting en ontwikkeling van volledig abstract naar meer herkenbare vormen, maar ook constanten, zoals kleur en expressie. Er moest iets gebeuren. Gevoel, kleur en soms emotie. Hierdoor hangen er naast schilderijen met klodders en vegen ook interpretaties van vormen en regelrechte priegelwerkjes. Zover priegelen voor mij bestaat, want nauwkeurig ben ik nooit”.

De expositie in de Stadgalerie te Leeuwarden, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam is op alle werkdagen te bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur en duurt tot en met 9 februari.

                                         Roel Sluiter 4

 

ART CONNECTION 35 JAAR                            Art Connection logo cultuurprojecten                                             

3 Februari 1986 vroeg de toenmalige directeur, Frans Bonnema, van het Oranje Hotel in Leeuwarden naar aanleiding van een gehele renovatie van het Hotel of er meer ruimte voor kunst en cultuur kon komen. Naast de bij velen bekende Pip’s Pub werd toen de Pip’s Gallery geopend door Commissaris van de Koningin Hans Wiegel. Art Connection werd geboren en is nu in 2021 alweer de oudste culturele organisatie in Fryslân.
Mede door de enorme belangstelling van zowel het publiek, de samenleving en het bedrijfsleven, volgden vele exposities van diverse kunstenaars. Door de “erkende” galeries van die tijd werd met argusogen naar de nieuwe vorm van exposeren gekeken. Naast de Pip’s Gallery volgden in de loop van de jaren, door de steeds grotere bekendheid en het succes, steeds meer locaties. Geen zelfstandige galeries maar onderdeel van bijvoorbeeld een hotel, restaurant, bibliotheek of zorgcentrum. Kunst en cultuur dichterbij het publiek brengen was het credo. Vele bekende en minder bekende kunstenaars kregen de gelegenheid hun werk te laten zien en te verkopen. Naast de bekende kunstenaars als Herman Brood, Hella de Jonge, Pieter Pander enz. waren voor beginnende kunstenaars de exposities de start van een nieuw kunstenaarsbestaan. Projecten rond allerlei evenementen zoals o.a. het ‘Herman Brood Action Painting’ project in De Prinsentuin en het ‘Heen en Weer’ piano optreden van Drs.P op de veerpont bij Wyns over de Dokkumer Ee waren druk bezochte spektakels.
Door het succes van de exposities werd de vraag naar allerlei culturele uitingen steeds groter. Provincie, gemeentes, horeca, zorgorganisaties, bibliotheken en het bedrijfsleven stonden steeds meer open voor nieuwe culturele initiatieven. Op verzoek van de toenmalige directeur van het Fries Museum, Saskia Bak, werden vanaf de opening van het nieuwe museum in 2013 ook de maandelijkse Museum Concerten georganiseerd. Enkele jaren later zijn de concerten verhuisd naar de Kanselarij, het oude Fries Museum en het WestCord WTC Hotel in Leeuwarden. Deze maandelijkse concerten geheel vrij toegankelijk en dus zonder drempels te bezoeken. Met steun van de horeca en het bedrijfsleven werden vanaf 2013 ook de bekende kunstmarkten op de Nieuwestad en het Zaailand georganiseerd.
Door de vele en diverse activiteiten werd de vraag vanuit met name het bedrijfsleven steeds groter en breidde het aantal activiteiten zich steeds meer uit met uiteraard een hoogtepunt in het Culturele Hoofdstad jaar 2018 met elke maand bijna 40 exposities, buitententoonstellingen, workshops en concerten. Ook de nieuwe samenwerking met de Koninklijke Horeca Nederland waarbij vooral musici  en horeca, maar ook de zorg, meer gaan samenwerken belooft veel.
Mede door de vele culturele ervaringen werd Art Connection steeds meer gevraagd voor adviescommissies van culturele instellingen, gemeentes en besturen en uiteraard mede organisator van de vele activiteiten rond L.F.2018.  Door de corona omstandigheden moesten helaas in 2020 en voor een deel ook 2021 vele activiteiten afgelast worden.  Toch lopen een aantal exposities ook in deze coronatijd gewoon door en worden goed bezocht zoals de tentoonstelling van Anke Winia in het WestCord WTC Hotel te Leeuwarden. Maar om de vergelijking met het bekende licht aan het eind van de tunnel maar weer eens te maken, gloort er ook weer nieuwe culturele hoop voor 2021. Vooral de tweede helft wordt een jaar met meer concerten op meer locaties, meer exposities en kunstmarkten en een intensievere samenwerking met andere culturele ondernemers (www.artconnectionexpo.nl ).

Duo le Cointre de Bie

Helaas moest het pianoconcert van Duo Jochem le Cointre enKalle de Bie in het WestCord WTC Hotel te Leeuwarden, mede ter gelegenheid van 35 jaar Art Connection, in verband met corona worden afgelast.
Het duo heeft nu in Restaurant Elévé in het WestCord WTC Hotel een online concert opgenomen, van 20 minuten,  om het publiek toch iets muzikaals mee te kunnen geven in deze coronatijd. 
Zie op de website https://duolecointredebie.nl  De musici en videograaf vragen daarvoor een kleine bijdrage, via een doneerknop (met qr-code) die op de website bij het filmpje staat. Alles is welkom. Mochten mensen dat te moeilijk vinden, dan kunnen ze hun donatie ook overmaken naar: NL89 INGB 0008 8210 53 t.n.v. K DE BIE. 
Alle donaties worden verdeeld onder de musici en videograaf. Mochten mensen nog vragen hebben dan kunnen ze mailen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Art Connection
Ed van Dijk
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Logo Mobach   Piets bloemenboetiek   Art Connection logo cultuurprojecten   Het nieuwe Stads Weeshuis   LOGO DE KANSELARIJ   WestCord WTC Hotel vierkant

 

Beste vrienden,                                                                            Art Connection cultjpg

2020 Was ook voor Art Connection een lastig jaar. Vele exposities konden niet doorgaan of moesten ingekort worden. De maandelijkse concerten moesten stoppen en de kunstmarkten op het Zaailand konden ook helaas niet doorgaan.
Toch gaan we vol goede moed in ons jubileumjaar  –  35 jaar Art Connection – door met allerlei nieuwe initiatieven.

05 01 Wachtkamerorkest Nieuwj.concert 5Het nieuwe concertseizoen 2021 – 2022 start eind oktober waarschijnlijk op twee locaties, De Kanselarij en het WestCord WTC Hotel te Leeuwarden. Zie bij Kanselarijconcerten op de site.
Als de rust op het Coronafront weer wat terugkeert herstarten we het project Cultuur en Muziekbank (zie onze site).
Samen met GGZ Friesland starten we vanaf mei een reeks exposities op vijf verschillende locaties in Fryslân met werk van cliënten van de GGZ.  Informatie volgt later.


De data van de beide Kunstmarkten Art Leeuwarden op het Zaailand te Leeuwarden zijn bekend:
Zaterdag 26 juni van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 5 september van 12.00 tot 17.00 uur. 20170617 165401
Deze laatste valt samen met het vroegere UIT-Festival. Meer info over de kunstmarkten volgt later bij Kunst- en Cultuurmarkten
op de site.
                                                                                             
Blijft u ons volgen want het Coronavirus is nog niet geheel verdwenen en kan weer roet in het eten gooien.
Voor meer informatie of vragen kunt u altijd bellen, appen of mailen.

Met vriendelijke groet,
Team Art Connection
Ed van Dijk
06-52473558
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.artconnectionexpo.nlvlag 2

Cultuur- en muziekbank voor Horeca en Zorg

Na de vele succesvolle optredens van artiesten bij de zorgcentra kwamen er ook verzoeken  van de betere horecagelegenheden dat  artiesten (in alle disciplines) ook meer dan welkom zijn bij deze sector. Om die reden gaan we zowel ons aanbod aan artiesten als het aanbod aan horecalocaties uitbreiden.
Al bijna 35 jaar verzorgt Art Connection exposities in o.a. de horeca en zorg maar brengt nu ook muziek binnen en buiten de muren van deze organisaties.
Daarom een lijst met zorgcentra, een lijst met artiesten en vanaf 1 september een lijst met horecalocaties die dan rechtstreeks met elkaar contact kunnen opnemen.
Er zijn diverse muziek en theatermogelijkheden. We denken aan lunchconcerten, feestelijke middagen of avonden, muziek bij (kerst)diners en recepties, terrasmuziek  en concerten. Goed voor de artiest, goed voor de horeca (eventueel in combinatie met een culinair genoegen) en goed voor de “kleine” cultuur.
Zorgcentra, horecalocaties en artiesten moeten zelf rechtstreeks contact met elkaar opnemen om afspraken te maken. Art Connection is alleen het podium, de cultuur- en muziekbank en bemoeit zich niet met de gemaakte afspraken  en dus zeker ook niet met de financiële zaken. De cultuur- en muziekbank is voor iedereen en geheel kosteloos.

Heeft u belangstelling dan kunt u bellen, mailen of appen met:

Art Connection
Ed van Dijk
06-52473558
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


ZORGCENTRA

ABBINGAHIEM  Jansoniusstraat 4 Leeuwarden
Contact: Hinke Nauta  058-2865858 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BENNEMASTATE  Rijksstraatweg 165 Hurdegaryp
Contact: Petra Brander  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en Francine Roelofs  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BERCHHIEM  Prins Bernhardstraat 74 Burgum
Contact: Sjoerdje Kootstra 0511-467500 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BLOEMKAMP Florides Campuslaan 1 Bolsward
Contact: AlyZijlstra  0515-572944 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

DE FLECKE  Midstraat 10 Joure
Contact: Mattie van der Horn  0513-412244 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Flecke 2 De Flecke 1

FLORASTATE  Holwortel 37 Leeuwarden
Contact: Cindy van der Molen 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DE HOFWIJCK  Dirk Zeperweg 2 Leeuwarden
Contact: Marian Bakker   058-2134495 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FB IMG 1588699248644 FB IMG 1588699261977

HUYS TER SWAACH  Hoofdstraat 9 Beetsterzwaag
Contact: Johan Blaauw en Janna van der Werf  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DE IELâNEN  De Harste 11 Sneek
Contact: Ria de Boer  0515-428300 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NOORDERBREEDTE REVALIDATIE  Borniastraat 40 Leeuwarden
Contact: Evelien Jepma  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NIEUW TOUTENBURG  Zomerweg 75-A Noardburgum
Contact: Janny Prins  0511-229989 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .  

MARTENAHIEM  Jan Vlietsstraat 4 Franeker
Contact: Antje Dijkstra  0517-393959 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WOONVORM  De Kerkstraat 15-21 Bolsward
Contact: Kevin de Bruijn  0515-577163

DE BATTING  Achlumerdijk 2 Harlingen
Contact: Jellie van der Wijk 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PARKHOVEN  Dorhoutstraat 6 Leeuwarden
Contact: Saakje van Stralen  088-5128686 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkhove 1 Parkhove 2

TEATSKEHûS  Vitusdyk 2 Blauhûs
Contact: Riemke Grunstra  0515-571900 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WILHELMINAOORD  Sietze Hemkemalaan 20-22 Sint Nicolaasga
Contact: W.H. Okkema  0513-724380 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SINT ANTHONY GASTHUIS Schoenmakersperk 1 Leeuwarden
Contact: 058-2124213  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DE SCHUTSE  Christiaan de Vriesstraat 1a/b. Lemmer
Contact:  Agnes Overwijk  051- 428171  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ZORGCENTRUM STICHTING TALANT  Frittemaleane 7 Sneek
Contact: Monique Otte  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SWETTEHIEM  Kleinschalig wonen  Pieter Sipmawei 290 Leeuwarden
www.swettehiem.frl  088-5129600

ZORGCENTRUM SKILHIEM   Nije Poarte 23 Stiens
Contact: Micha Broers  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  058-2576100 / 058-2519327

20200506 150657

ZORGCENTRUM FRITTEMAHOF   Frittemaleane 5 Sneek
0515-417155

ZORGCENTRUM NIJ DEKEMA   Skildyk 10  Weidum
058-2519327

ZORGCENTRUM HUYLCKENSTEIN   Eekwerdlaan 1  Bolsward
0515-574845
Clowns Meiny Bakker Huylckenstein kopie Huylkenstein 1 

ZORGCENTRUM NIEUW MELLENS   Borniastraat 32  Leeuwarden
058-2888222

Nieuw Mellens 1 kopie Nieuw Mellens 2 kopie

ZORGCENTRUM YMEDAM   Ymedam 1-32  Leeuwarden
058-2803030

Ymedam 1 Ymedam 2

ZORGCENTRUM ERASMUS   Hempenserweg 29  Leeuwarden
058-2803030

Erasmus 1 kopie Erasmus 2


HUIZE SINT JOZEF   Eestraat 15 Leeuwarden
contact: Anja Verhaag  058-2131425   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

st. Jozef

 

ARTIESTEN

RITSKO VAN VLIET
Disco verzoekjes met muziek uit de jaren 50 en 60 met in het begin ochtendgymnastiek op populaire liedjes.
06-22996562
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Erasmus 3

SENIORENPROGRAMMA met oud Hollandse meezingers.
Contact: Geert Kromhout  06-55708373  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onkostenvergoeding: € 75,-

GERRIT EN MAAIKE DIJKSTRA
“Voor” het centrum wordt een doek beschilderd met het portret van 2 mensen en grappige details. Het gezin helpt met inschilderen. Het doek kan een tijdje blijven liggen.
06-12950384 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DUO NOCHT EN WILLE  (voorheen Rode Wijn en Beerenburg)
Gitaar en zang.
Arend Jan Talens  06-22218995 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014733845816     https://www.facebook.com/Nocht-en-Wille-314124279196375/

DUO KATMARFOLK
Marie Dijkstra  0518-432032 / 06-30904340  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ROMANA VAN DER LINDEN
Zang
06-50430036 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   www.zangeresromana.nl    

DORINE KLIFFEN  - Sociaal Goud
Verrassing met zang.

06-36584949    www.sociaalgoud.nl 

EVA THOMAN
Dans als medicijn.  Dansen van klassiek tot ……..
06-41339409  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    www.evadanst.nl

FB IMG 1589211229172 'Dance is for everybody'. 

DRAAIORGEL ‘DE FRUITSCHALEN’
Draaiorgelbedrijf Tolsma
06-15664342   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

received 286089909055425   received 663959864165443

ACTA THEATER
Muzikaal theater gezelschap.
Guido de Roos
058-2122102  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   www.actatheater.nl

FB IMG 1588697497190 FB IMG 1588699248644 FB IMG 1588783114449

SANDER METZ
Meezingprogramma met oude en nieuwe liedjes.
06-18167503  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  www.sandermetz.nl

SARAH SöTEMANN   en CP BERBéE Luidkeels Samen
Een optrede met oude en eigen liefdesliedjes waarbij het publiek ook zelf liedjes kan inbrengen.
06-14540554 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.sarahsotemann.com
06-44292792  CP Berbée 
www.overdedrempel.frl

CLOWNS ON TOUR
Werkgebied liefst ZW- Fryslân
Meiny Bakker   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   www.meintheater.nl

15882696454701902191778163457469

ALEX VAN KAMMEN
Meezingliedjes.
Optredens alleen op zaterdag of zondag.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    06-11410976

FB IMG 1589190055995   FB IMG 1589126237106

ADRI DE BOER
Friese troubadour
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   06-13206024   https://www.adrideboer.frl

HARRY GOONSENSEN
zanger gitarist  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   06-57845277 Zie ook facebook. 

BAUKE BEERT KEIZER
Zanger gitarist     
06-45012741

SAAKJE ZIJLSTRA
Zangeres, toetseniste
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    06-36024067

DICK POSTMA  (ook duo met Inge Teerstra)
zanger gitarist
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    06-55193977

LAMMY BRUYNS
Zangeres en accordeoniste  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     06-55173175   Zie ook facebook.

DUO MARY & ANIES
Jazz, latin, swing, easy listening  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    06-23459829

ZIPPORA TIEMAN
Singer songwriter. Mooie luisterliedjes en geeft workshops. 
www.zipporatieman.nl   06-38366901  
https://www.facebook.com/Zippora-Tieman-189411907772783/
https://www.youtube.com/watch?v=qWa_6SVnBF0
https://www.youtube.com/watch?v=MIDbsTil_-g

DUO GREAT LAKE
Zangeres en  gitarist    http://www.greatlakemusic.nl/

EDDIE MULDER
Gitaar. Maakt sfeervolle solo-cd's
http://eddiemulder.nl/

DUO MINKE EN LUCIA
Nederlandse en Friese luisterliedjes.
06-20334336   https://minkelucia.nl/

DUO HEINE & RIA
‘Muziek verbindt’
06-12085645   Facebook Duo Heine en Ria

Hein Ria

DICK POSTMA
Achtergrondmuziek, easylistening.  Gitaar, zang en mondharp.
Zie facebook en Youtube (Dick Postma promo).
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De artiest kan de contactpersoon van het zorgcentrum bellen of andersom.
Onkosten of eventuele andere kosten regelt u onderling.
N.B. : Art Connection verdient hier niets aan !  Wij bieden slechts een platform op onze site zodat artiesten en zorgcentra elkaar kunnen vinden. 
Als het optreden gepland is en/of plaatsgevonden heeft is een berichtje of foto naar ons altijd welkom.
Mochten er fouten zijn opgetreden of informatie verkeerd zijn weergegeven geef dat dan a.u.b. even aan ons door.

 

 

 

Gao MingLee

 

 

Openingstijden:
WTC Hotel Leeuwarden:  12 april tot 2 juli. 
Alle dagen tussen 8.00 en 22.00 uur
Willemskade 22 L' den  :  12 april tot 19 mei. 
Vrijdag - zaterdag - zondag tussen 12.00 en 17.00 uur

                   DUTCH SILK ROAD ART EXHIBITION


De ‘International League of Fine Art Schools’ www.ilfas.org in Nederland en de ‘Xi’an University of Archtecture and Technology/College of Art’ in China wisselen in 2019 tentoonstellingen van beeldende kunst uit.

 

Vanaf het voorjaar exposeren 9 toonaangevende Chinese kunstenaars in Nederland (zie de bijlage).

Hun werk is representatief voor de actuele kunst binnen de Chinese traditie, zoals die van oudsher en ononderbroken in China wordt onderwezen.

 

De eerste expositie wordt gehouden in de Frisian gallery (Willemskade 22) en in het WTC Hotel Leeuwarden.

Deelnemende kunstenaars zijn Lin BaoGang, Zhu Jibhui, Guo Xianlu, Song YaPing, Wen Ji, Chen Qian, Wang Ben, Ju Shi, Gao Minli

De tentoonstelling in de Frisian gallery duurt van 12 april tot 19 mei en in het WTC Hotel van 12 april tot 2 juli. Daarna worden de werken elders in Nederland tentoongesteld: 23 mei-24 juni in de Bovenkerk in Kampen; 27 juni-28 juli in Pulchri gallery, Den Haag.

 

In het najaar exposeren 11 Nederlandse kunstenaars in China, te beginnen met een bijzondere presentatie tijdens het ‘6th Silk Road International Arts Festival’ in o.a. het Shaanxi Province Museum in Xi’an.

Dit festival is één van de twee grote internationale kunstmanifestaties in China, met ca 300 deelnemende kunstenaars uit 120 landen.

 

Ook Nederland heeft een lange traditie in schilderkunst hoog te houden.

Deelnemende kunstenaars zijn Henk Helmantel, Rein Pol, Douwe Elias, Tom Hageman, Ben Snijders, Herman van Hoogdalem, Geurt Busser, Esther Leuvenink, Nick Willems en Wim Jonkman.

Het ‘6th Silk Road International Art Festival’ opent op 7 september in het Shaanxi Province Museum en met een vervolg vanaf 10 november in het Museum of Art in Qingdao.

 

Deze uitwisseling is de aanloop tot een intensievere samenwerking, waar, naast exposities, ook educatieve programma’s bij betrokken worden.

Naast China onderhoudt ILFAS contacten met kunstacademies in nog 7 landen waarmee toekomstige uitwisseling is gepland.

 

De expositie in de Frisian gallery, Willemskade 22, Leeuwarden wordt vrijdag 12 april, 16.00 u, geopend door de China-expert Bettine Vriesekoop, omlijst door een optreden van de traditioneel-Chinese dansgroep Mulan.

 

Organisatie

ILFAS, Oude Boteringestraat 63 9712 GE Groningen/ Tom Hageman tel. 06-52258825

i.s.m.: Art Connection, Wielendwinger 18, 8926 XJ Leeuwarden/Ed van Dijk tel. 06-52473558

Dutch Silk Road Art Exhibition Lin Baogang  Ju Shi  Dutch Silk Road Art Exhibition Guo Xianglu

Opening vrijdag 12 april door Bettine Vriesekoop en optreden van
de traditioneel-Chinesedansgroep Mulan:

Opening Dutch Silk 1   Opening Dutch Silk 2

Opening Dutch Silk 3   Opening Dutch Silk 4

 

Steeds meer zorgcentra willen naast de exposities graag ook dat de kunstenaars zelf een lezing of een workshop geven. Ook is er steeds meer belangstelling om muziek bij de oudere te brengen.

2 Voorbeelden:
29 januari 2019: Optreden Jong- en Oudkoor in Berchhiem te Burgum.

Jong en Oudkoor 5   Jong en Oudkoor 6

31 januari 2019: Workshop Henk Procee in Huys ter Swaach te Beetsterzwaag.

Workshop Henk Procee 3   Workshop Henk Procee 4

 

Golfbaan 1 Szarzynski

 

Voorbereiding ART TOUR LEEUWARDEN op Golfbaan 'De Groene Ster' volop bezig.

Tineke Szarzynski bezig met voorbereiding "Golfballenobject".

Opening 2 april.

 

 

 

 

Golfbaan 3 Szarzynski 1   Golfbaan 3 Szarzynski 2

Escher 5Een van de samenwerkingsprojecten met Palet, LF 2018, Fries Museum en Keunstwurk is donderdag 15 februari in Greunshiem van start gegaan.

"Senioren en het Escherproject".

Escher 2

 

Escher 3   Escher 4

Escher 1

 

Naast activiteiten rond Leeuwarden-Fryslân 2018 is Art Connection ook betrokken bij: TRAC 2018.

Meer nieuws volgt.

Zie ook: www.trac2018.com

Opening Griet Baeyens 3Op zaterdagmiddag 3 februari jl. is onder warme belangstelling de expositie Woodboys, No (time to) Waste van de Belgische kunstenaar Griet Baeyens in het Westcord WTC Hotel te Leeuwarden geopend door de directeur van het Fries Museum Chris Callens,

Woodboys, No (time to) Waste:

De wegwerpmaatschappij is een term die een samenleving beschrijft waarin steeds meer producten worden geproduceerd die zijn bedoeld om tijdelijk te worden gebruikt en vervolgens te worden weggegooid.  Niet de duurzaamheid, maar wel tijd als bepalende factor voor onze gebruiksgoederen. Tijd als motor van ons haastig consumptiegedrag. Moeten wij dit nieuwe mantra zomaar aanvaarden? Tijd brengt ons denken in nood en ontneemt ons de zuurstof om evidente vragen te beantwoorden. Deze ideeën liggen aan de basis van de ontwerpen van de WOODBOYS.
De materiaalkeuze is even eerlijk als de onderwerpen. Griet Baeyens werkt vooral met hout. Ontdaan van alle mogelijke ballast spreken natuurlijke materialen in alle eenvoud. De kunstenaar wordt geboeid door weggegooide voorwerpen omdat ze mentale en zintuiglijke associaties teweegbrengen en de patina dragen van het leven dat ze eens hebben geleid. Gekozen uit verscheidene omgevingen hecht zij op een heel onbevangen manier bepaalde voorwerpen aan elkaar, soms onbeholpen, soms wonderwel passend. Haar werk Woodboys is geïnspireerd op leven en herboren worden, op heroveren en hergebruiken, opde cyclus van het leven.  Alle objecten die erin verwerkt zijn dragen sporen van hun rijke geschiedenis.  Ze hebben een patina, een gelaagdheid, een verhaal, een visuele schoonheid en vormen een inspiratiebron tot een nieuw verhaal.
Opening Griet Baeyens 4   DSC 0044

DSC 0121   DSC 0112

De tentoonstelling in Westcord WTC Hotel is één van de 19 exposities van ART TOUR LEEUWARDEN 2018 expositieroute, waaraan in de eerste periode (10 januari – 10 april) 19 locaties en 19 kunstenaars meedoen.

Na 10 april verhuist deze tentoonstelling naar NDC media groep, Sixmastraat 15, 8932 PA te Leeuwarden. Van 16 april t/m 6 augustus 2018.