Art Nieuws

Machteld RemerieVrijdag 17 maart j.l. werd de expositie 'BINNENSTE BUITEN' van Machteld Remerie in de Kanselarij geopend.
Veel gasten luisterden naar het verhaal achter de schilderijen van de kunstenaar en verbaasden zich over het kleurrijke, verontrustende en soms rustgevende werk.

De expositie 'BINNENSTE BUITEN' duurt nog tot 7 juni 2017 en is op werkdagen te bezichtigen in De Kanselarij, Turfmarkt 11 te Leeuwarden.

                Machteld opening 13 03 17 3

Machteld opening 13 03 17 1 Machteld opening 13 03 17 2
Machteld opening 13 03 17 4 Machteld opening 13 03 17 5

Beste “Friese” Kunstenaar,

Het UWV organiseert jaarlijks het ‘kunstcongres met perspectief’. Hiermee bieden ze een podium aan creatieve mensen (beeldende kunst) met een arbeidsbeperking. Dit congres is dit jaar op 10 april as in het Fries Museum. Naast de deelnemers zijn ze ook nog op zoek naar buddy’s (professionals/ervaren kunstenaars) die de deelnemers kunnen begeleiden, tips geven of contacten kunnen leggen.

Kunstbuddy’s
Daarbij wil ik ook graag meer kunstbuddy’s (kunstprofessionals) verwelkomen. Momenteel zijn er 2 professionals die hun rol als buddy voor Noord hebben bevestigd. Kunnen jullie mij wellicht helpen in de bemiddeling met buddy’s? Of is er bijvoorbeeld een collega die interesse heeft in deze rol?
De buddy’s gaan met 4-5 creatieven in gesprek (netwerken, talentontwikkelingen, exposeren, bespreken portfolio etc.). Deze nieuwe vorm wordt gewaardeerd door de creatieven. Zij vinden het prettig om in kleine groepen en met gelijkgestemden in gesprek te gaan en waarderen de tips van de professionals.
Voor de buddy is er een vergoeding (€200 ex btw en reiskosten), een uitgebreide briefing per mail en op de dag zelf en vooral een ook inspirerende dag.
Als er geïnteresseerden zijn, dan kunnen die contact opnemen met Mandy Molina ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   ).
Daarnaast is er tussen 11.30 en 14.30 uur een informatiemarkt.

 

Stadhuis

Vanaf 1 september 2017 start Art Connection in de galerie onder het stadhuis in Leeuwarden met aan 2018-gerelateerde ecposities.

De nieuwe naam van de galerie is 'STADSGALERIE 2018'.

Kunstenaars met ideeën kunnen zich vanaf 1 september 2016 via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden.

 

 

 

                                         LWD2018 3dot NL CMYK