Marian Hulshof1Marian Hulshof is in 2008 afgestudeerd aan kunstacademie Minerva te Groningen. Na haar afstuderen werd zij genomineerd voor de Kunstbeeld / Artolive Award, ter gelegenheid waarvan zij exposeerde in de Westergasfabriek in Amsterdam. 

Passie, vitaliteit en beheersing, daarover gaan de schilderijen van Marian Hulshof. Ze bevatten een overvloed aan visuele prikkels, kleurrijk en tactiel.

 

Tegelijkertijd is haar werk een koele demonstratie van beheersing. Ze heeft een eigen werkwijze ontwikkeld, die een combinatie is van schilderen op linnen en op kleurrijke, genaaide stoffen. Materialen vloeien in elkaar over, afwisselend fijn gedetailleerd en grof. Bomen woekeren met wulpse kronkels, of staan monumentaal en onverzettelijk in het bos, zelfs als ze bijna dood zijn: een aards paradijs, dat betovert door dreiging en schoonheid en dat balanceert op de grens van spanning en afgrond. De schilderijen geven zich niet in een oogopslag prijs, maar willen een bron van analysevorming en kijkplezier zijn.

Marian Hulshof - 5   Marian Hulshof - 1  

Marian Hulshof - 4   Marian Hulshof - 6

Marian Hulshof - 2   Marian Hulshof1   Marian Hulshof - 3

www.marianhulshof.nl