Kunst- en cultuurfestival ART VIJVERSBURG  zaterdag 9 september 2023

POSTER 2023 9 september VijversburgAls er één locatie in Fryslân is waar beeldende kunst, natuur, cultuur en muziek kunnen samenvloeien dat is het wel in natuur- en cultuurpark Vijversburg (in de volksmond bekend als het Bos van Ypey) in Tytsjerk.
Rond het neoclassicistische landhuis Vijversburg hebben ruim 50 kunstenaars een plaats gevonden in het park waar zij hun nieuwste creaties tentoonstellen tijdens het kunst- en cultuurfestival ART VIJVERSBURG. Aan weerzijden van de vele slingerpaden rond de villa kan dan naast de beroemde grot, de blauwe koepel, de kluizenaarshut en de volière bezocht worden en contact gelegd worden met de vele aanwezige kunstenaars. Een aantal van de kunstenaars is ook daadwerkelijk bezig met het maken van kunst.

Enkele kunstenaars zijn deze middag speciaal aanwezig voor een extra presentatie van hun werk, wat momenteel te bezichtigen is op het park Vijversburg, met bomen als gemeenschappelijk thema. Aangezien “levend erfgoed” het thema van deze monumentendag is, staan bomen dan ook centraal bij beide presentaties.
Marian Hulshof: “Mijn schilderijen gaan over voortplanting en verval in de natuur en brengen een ode aan de bomen”. De presentatie is in en bij het theehuisje en begint om 14.00 uur.
www.marianhulshof.nl
Johannes Bosgra: “Mijn expositie in het glazen paviljoen is een boeiend samenspel tussen de geschiedenis van de familie Bosgra en de familie Ypey waarin de eeuwenoude bomen in het park en de fotografische verbeelding ervan centraal staan”.
Vanaf 15.00 uur is er een presentatie middels een ‘Artist talk’ van de kunstenaar in het paviljoen. www.johannesbosgra.nl

Verder kunt u kunstenaar Hetty Combs op het terras bij de villa vinden waar zij op verzoek bezoekers portretteert. ( www.combsartprojects.com ) Kunstenaar Joke Stapensea demonstreert bij haar kraam met een pers het drukken van een etsplaat.

Omdat uiteraard muziek op een kunst- en cultuurfestival niet mag ontbreken zijn er optredens.
Amerins Woltring zingt naast chansons ook nummers in andere Romaanse talen en Zuid-Afrikaanse poëzie op melodie. Het geheel is zowel a capella als met gitaar en piano.
Ook zal de jonge pianist Teun van Doorn uit de talentklas van Frans Douwe Slot, enkele pianoconcerten geven (bij mooi weer buiten, bij minder weer binnen).

Bijzonder aan dit kunst- en cultuurfestival is ook het feit dat op deze Open Monumentendag het park, de villa en alle activiteiten de gehele dag vrij toegankelijk zijn. www.vijversburg.nl

Kortom: 9 September tussen 12.00 en 17.00 uur, een heerlijke middag genieten van kunst, cultuur, muziek en natuur bij de villa en op het heerlijke terras in Park Vijversburg Tytsjerk.