Kunst- en cultuurfestival ART VIJVERSBURG
zaterdag 10 september 12.00 - 17.00 uur

Vijversburg POSTER juisteAls er één locatie in Fryslân is waar beeldende kunst, natuur en cultuur en muziek kunnen samenvloeien dat is het wel in natuur- en cultuurpark Vijversburg (in de volksmond bekend als het Bos van Ypeij) in Tytsjerk.
Rond het neoclassicistische landhuis Vijversburg hebben ruim 60 kunstenaars een plaats gevonden in het park waar zij hun nieuwste creaties tentoonstellen tijdens het kunst- en cultuurfestival ART VIJVERSBURG. Aan weerzijden van de vele slingerpaden rond de villa kan dan naast de beroemde grot, de blauwe koepel, de kluizenaarshut en de volière genieten worden en contact gelegd worden met de vele aanwezige kunstenaars. Een aantal van de kunstenaars is ook daadwerkelijk bezig met het maken van kunst. Bijvoorbeeld de kunstenaars Jia Bei Le en Tjeerd Landman zijn met ‘en plein air’ schilderen bezig. In de landschapsschilderkunst een veel gebruikte term voor direct ter plaatse in de vrije natuur op het doek vastleggen van het onderwerp.
Dus een heerlijke middag kunst en cultuur snuiven in een fantastische natuurlijke omgeving.

Op het terras bij de villa kunt u naast een heerlijke versnapering ook genieten van diverse musici. Eén van de aanwezige kunstenaars is Hans Dol. Hij speelt live een recital op Spaanse gitaar en zal een aantal composities op de Western gitaar ten gehore brengen. Ook zeer de moeite waard is de speciaal voor dit festival aangetrokken musicus Asilah met Nederlandse popliedjes met verfijnde metaforen en catchy melodieën die de luisteraar meezuigen in uit het leven gegrepen situaties. Te beluisteren om 13.30 – 14.30 – 15.30 uur.
De concerten tijdens dit festival zijn ook eigenlijk een voorproefje op de vele concerten georganiseerd door Art Connection voor het komende winterseizoen in de monumentale Kanselarij en het moderne WestCord WTC Hotel te Leeuwarden. Deze maandelijkse concerten (o.a. klassiek, jazz, poëzie en kleinkunst) zijn vrij toegankelijk (collecte na afloop).

Bijzonder aan dit kunst- en cultuurfestival is het feit dat het monumentale park, de  concerten en de kunst ook deze dag geheel vrij toegankelijk zijn.

De organisatie heeft er voor gezorgd dat het aanbod uiterst divers is.
Een heerlijke middag genieten van kunst, cultuur in de natuurlijke omgeving van Vijversburg. Art Vijversburg vindt plaats op zaterdag 10 september van 12.00 tot 17.00 uur.
In verband met o.a. loslopende pauwen zijn honden niet toegestaan.

Welkom op één van de grootste en gezelligste cultuurmarkten van Fryslân.

Art Connection                                              Park Vijversburg
Ed van Dijk                                                     Audrey Stielstra
06-52473558                                                 06-38018691

 Art Connection logo cultuurprojecten                                                         logo Vijversburg blauw met payoff