Blaasvaak 2Op zondag 17 maart om 15.00 uur een vrolijk en leerzaam concert met een tijdreis door de klassieke muziekliteratuur voor blaaskwintetten. Dat is wat Blaasvaak u gaat brengen. Met werken van Haydn, Klughardt, Arrieu, Schulz en onze eigen Friese Feike van Tuinen. De laatste schreef een kwintet speciaal voor Blaasvaak en geeft u de kans om ook eigentijdse toegankelijke muziek te beluisteren.

Blaaskwintet 'Blaasvaak' is in 2004 ontstaan uit een initiatief van enkele houtblazers uit het Fries Kamerorkest die graag ook eens in kleinere bezetting wilden spelen. Spelen in een symfonieorkest is leuk, maar als blazer wil je niet altijd tachtig maten rust uittellen. We wilden meer blazen: Vandaar de naam. Sinds een 2009 speelt het kwintet in de huidige samenstelling: Anna Andela, fluit; Herman Leusman, hobo; Alrik Voolstra, klarinet; Richard Kop, hoorn en Jan Kuipers, fagot.

'Blaasvaak' speelt in de eerste plaats voor het eigen plezier. Het begrip 'amateur' (liefhebber) is dus zeer van toepassing. Blaasvaak is er trots op dat ze helemaal ‘handgemaakte’ muziek maken, zonder elektronische toevoegingen of hulpmiddelen. The real thing! Ambachtelijke muziekmakers als we zijn spelen we ‘unplugged’ muziek die in wisselwerking met elkaar en het publiek tot stand komt.

Entree: € 10 p.p. Pinnen is mogelijk. Reserveren is niet mogelijk. Vanaf 14.00 uur is het Grand Café in De Kanselarij open. Door de grote belangstelling is ruim van te voren komen wenselijk.

Adres: De Kanselarij, Turfmarkt 11,8911 KS Leeuwarden.

U bent  van harte welkom.