Talenten FD Slot 1Op zondag 12 februari 2023, om 15.00 uur in de lobby van het WestCord WTC Hotel, zal de talentklas van Frans Douwe Slot prachtige muziek ten gehore brengen van o.a.Chopin, Debussy, Sulek en von Weber.

Deze klas herbergt de muzikale pareltjes van het Noorden, jonge musici van 11 tot 21 jaar oud, allen bruisend van enthousiasme en muzikaal talent.
De talenten bereiden zich voor op concoursen in binnen- maar inmiddels ook buitenland en toelatingsexamens voor alle conservatoria in dit land. Veel leerlingen wonnen zelfs al prijzen op Nederlandse en internationale concoursen en hebben al muzikale uitstapjes gemaakt naar Europese steden tot aan New York.  Niet te vergeten dat hun studie aan het conservatorium dan nog moet beginnen. Deze enthousiaste jonge musici zullen een gevarieerd programma ten gehore brengen  onder begeleiding van Frans Douwe Slot.

Ed SchweigmannVoorafgaand aan dit concert wordt om 14.00 uur in de lobby van het WestCord WTC Hotel de expositie van beelden in hout, brons en steen van Ed Schweigmann geopend.

Ed Schweigmann is al jong (12 jaar oud) met houtsnijden begonnen en zijn vader heeft hem de schilderkunst en vooral de beeldhouwkunst leren waarderen, Ed heeft o.a. veel geleerd van de beeldhouwer Marco Goldenbeld (Oudebildtzijl), waar Ed nog altijd elke dinsdag naar toe gaat om steen te bewerken. 

                            “Ik heb geen speciale stijl waaraan men de meeste makers kan herkennen. Het experiment heeft mij  altijd aangetrokken. Werken met klei of was, in hout en brons en vooral in steen van het zachte albast tot het harde graniet, waarbij het Belgisch Hardsteen mijn voorkeur heeft. Mijn grote voorbeelden zijn: Henry Moore, Zadkine en Jan Meefout”.

Entree: Wij hebben geen kaartverkoop. Het concert is vrij toegankelijk. Om de kosten toch nog te kunnen dragen vragen wij, via een collecte een bijdrage (adviesprijs €10 maar uiteraard op vrijwillige basis). Pinnen is mogelijk.

Adres: Westcord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden. Gratis parkeren in vakken B2 en B3 (tussen het hotel en het kanaal).

Welkom en graag tot zondag 12 februari.