‘Wervelwinden en Ademruimtes’          Wervelwinden en Ademruimtes

Op 29 januari om 15:00u zal er een bijzonder poëzie- en muziekconcert plaatsvinden in De Kanselarij te Leeuwarden onder de naam Wervelwinden en Ademruimtes.

Met prikkelende poëzie en magische muziek zullen de dichters Erik de Boer en Hindirk Hannema samen met blaaskwintet BlaasVaak u een middag bezorgen vol Wervelwinden en Ademruimtes. In dit contrastrijke programma wisselen opvallende teksten en meevoerende muziek elkaar af. Elk op een andere manier gebruikmakend van lucht, zorgen beide disciplines voor een frisse wind bij elkaar en het publiek. Wie weet wat dit bijzondere poëzie- en muziekconcert aan stof doet opwaaien.


Blaasvaak
Erik de Boer zijn voordrachten zijn dadaïstisch absurdistisch te noemen. Zijn gedichten zijn soms al begonnen voor men het door heeft en zitten vol woord-, taal- en klankspelingen. Met zijn prikkelende performance en ontregelende teksten zet hij de toeschouwer op het verkeerde been en aan het nadenken. Van zijn tweede dichtbundel ‘Een Waging Pogen’ heeft hij de gelijknamige voorstelling gemaakt, die in première ging op het Amsterdam Fringe Festival. Naast dichter/performer is hij ook beeldend kunstenaar. Net als in zijn teksten gebruikt hij in dit werk ongebruikelijke materialen. (www.erikdeboerart.com)

‘Zijne Merendeels Meesterlijke Majesteit’ Hindirk Hannema, ook wel afgekort tot Hindirk, heeft berekend dat je met humor, variabelen en legitieme redenen de hele wereld en alles niet van deze wereld kunt veroveren. Uit bescheidenheid zegt Hindirk nooit dat hij een patriciër is. Het archetypische gedicht over de leeuw maken wordt zijn levenswerk. Zijn missie is het geluk wat hij ervaart met het creëren van poëzie, te delen met het volk. Alles wat Hindirk zegt, is gebaseerd op waargebeurde gedachten. Toepassing van zijn woorden kunnen leiden tot onbillijkheden van overwegende aard. (www.linktr.ee/hindirkhannema.nl )

BlaasVaak is een klassiek samengesteld blaaskwintet dat in 2004 ontstond. Enkele houtblazers van het Fries Kamerorkest moesten vaak maten tellen waarin niet gespeeld hoefde te worden (rusten) in het orkest en wilden juist vaker blazen. BlaasVaak speelt in de eerste plaats voor het eigen plezier; “we zijn met recht amateurs, liefhebbers dus.” Ze repeteren eens per twee weken. Daarnaast zijn er regelmatig optredens. Met een breed klassiek repertoire spelen zij op vele diverse plaatsen. BlaasVaak werkt graag samen met andere kunstenaars en kunstdisciplines in diverse samenstellingen en projecten. BlaasVaak wordt gevormd door Anna Andela (fluit), Alrik Voolstra (klarinet), Jan Kuipers (fagot), Richard Kop (hoorn) en Herman Leusman (hobo). (www.houtkwintetblaasvaak.nl)

Kom daarom 29 januari naar De Kanselarij in Leeuwarden. Er is geen kaartverkoop. Het concert is vrij toegankelijk maar er is een collecte op vrijwillige basis na afloop (adviesprijs: € 10). En als of dat nog niet mooi genoeg is, kunt  u ook de bundels van de twee dichters aldaar aanschaffen! 
Dit poëzie- en muziekconcert wordt mede mogelijk gemaakt door Art Connection.

Locatie: De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911KS Leeuwarden
Datum/tijd: 29 januari om 15.00u