ART CONNECTION NODIGT U UIT VOOR HET 

NIEUWJAARSCONCERT UITGEVOERD DOOR HET FRIES KAMERORKEST

ZONDAG 8 JANUARI om 15.00 UUR IN HET WESTCORD WTC HOTEL te LEEUWARDEN

Foto FKO

Het 40 leden tellende Fries Kamerorkest is een volwaardig symfonieorkest wat voluit blijkt uit de werken die ten gehore worden gebracht. Op het programma staan o.a. werken van Schubert, Grieg, Elgar en Piazzolla. Het Fries Kamerorkest staat onder leiding van de vaste dirigent Ronald Slager.

In 2022 was het orkest 60 jaar. Om dit jubileum te vieren heeft het orkest o.a. afgelopen najaar 2 concerten in Londen gegeven. Het hoogtepunt van deze concerten was de uitvoering van Nelson Mis van Haydn, samen met de Lewisham Choral Society. Dit concert werd in de Jacobijner Kerk in Leeuwarden herhaald. De samenwerking heeft orkestleden en publiek geroerd.

PROGRAMMA:

Edvard Grieg - Morgenstimmung (uit: Peer Gynt Suite nr.1)
Franz Schubert - Symfonie nr. 8 Unvollendete (deel 1)
Astor Piazzolla - Libertango
Edvard Grieg - In der Halle des Bergkönigs (uit: Peer Gynt Suite nr.1)

--- Pauze ---

Eric Coates - Dambusters March
Astor Piazzolla - Oblivion
Peter Kleine Schaars - Three Aspects of Kurt Weil
Edward Elgar - Pomp & Circumstance mars no.1

Entree: Wij hebben geen kaartverkoop, reserveren is niet nodig. Het concert is vrij toegankelijk. Om de kosten toch nog te kunnen dragen vragen wij, uiteraard op vrijwillige basis, via een collecte een bijdrage. Pinnen is mogelijk.

Adres: Westcord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden. Gratis parkeren in vakken B2 en B3 (tussen het hotel en het kanaal).
Welkom en graag tot zondag 8 januari.
Ed en Wilma van Dijk  -  06-52473558  - 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  -  -www.artconnectionexpo.nl