Zondag 24 april een concert van ORQUESTA ASTOR in de Kanselarij te Leeuwarden

Orquesta Astor 2Dit orkest uit Friesland, speelt voornamelijk werken van de Argentijnse componist en bandoneon speler Astor Piazzolla. De bezetting bestaat uit: zang, vier strijkers, klarinet, basklarinet, accordeon en piano. Het orkest, opgericht in 2015, staat onder leiding van Bob Driessen. Met veel enthousiasme wordt er wekelijks gerepeteerd. 

De ritmiek spat eraf in de muziek van Piazzolla. Zangeres Lucia Bozzano weet met haar authentieke en warme stem de ziel van de muziek goed te verklanken.  Het orkest heeft door de speciale combinatie van melodieuze instrumenten een geheel eigen geluid.

Astor Piazzolla (1921-1992) werd bekend door zijn nieuwe tango: de tango nuevo, waar invloeden van jazz en klassieke muziek duidelijk in te herkennen zijn. De tango, de typisch Argentijnse dans met zijn bijzondere ritmiek en dramatiek, ontstond in de hoofdstad Buenos Aires. Immigranten uit Europa, voornamelijk Italianen en Duitsers, brachten de trekzak, een voorloper van de bandoneon mee. Uit de samensmelting van muziek van oorspronkelijke bewoners, vroegere Spaanse immigranten en nieuwe immigranten, ontstond de tango. Bij de eerste composities die Piazzolla ten gehore bracht werd hij in eigen land verguisd. Hij vertrok naar Europa om les te nemen bij bekende componisten. Pas vele jaren later, toen hij successen in het buitenland vierde, werd hij in Argentinië op handen gedragen.

Bob Driessen (1947) is als saxofonist bekend van het Willem Breuker Kollektief en orkest de Volharding. Hij componeert vanaf 1981 en gaf les op het Muziekpakhuis in Amsterdam. Hij maakt composities voor muziektheater en  projecten over landschap en kunst vanuit stichting Nieuw Atlantis waar hij samen met zijn vrouw Gerda Holzhaus de oprichter van is. Alle muziek voor Orquesta Astor is door hem speciaal voor dit orkest gearrangeerd.

Entree: Wij hebben geen kaartverkoop maar vragen een bijdrage via een collecte (pinnen is mogelijk). Collecteadvies: €10, maar uiteraard geheel vrijwillig.
Door de verwachte drukte is op tijd komen wenselijk. Het Grand Café in de Kanselarij is open vanaf 14.00 uur.
Adres: De Kanselarij, Turfmarkt  11, 8911KS Leeuwarden.