Marcel Kapteijn Boelo Klat persfoto Bob de Boer Photography

Zondag 27 maart 15.00 uur in De Kanselarij te Leeuwarden

Marcel Kapteijn (zang/gitaar) en Boelo Klat (piano) hebben elkaar muzikaal in 2018 gevonden in een gebalanceerd muziekprogramma waarin solo- en duocomposities een grote rol speelden. Deze middag brengt  het duo Kapteijn en Klat een gevarieerd optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues, o.a.  van het album van beide heren met de titel “Magnolia” en van Marcel’s solo cd "The Man I Am". Beide schijven werden lovend ontvangen.

 ©Bob de Boer Photografhy

Zanger Marcel Kapteijn verwierf wereldfaam met de band Ten Sharp (met o.a. Niels Hermes): de prachtige single “You” uit 1991 werd een regelrechte wereldhit.  Het is nog altijd wereldwijd te horen op de radio. In deze band speelden destijds ook de Friese muzikanten Hubert Heeringa en Jelle Sieswerda. Tegenwoordig maakt hij furore met zijn nieuwe band Marcel Kapteijn & the Raindogs.

Pianist Boelo Klat ontwikkelde zich in de afgelopen jaren ook als componist. Met zijn band Klatwerk3 krijgt hij lovende recensies. Recentelijk kwam het fraaie “Space Age Suite” album uit. Boelo is veelzijdig: zijn composities raken de pop, jazz, klassiek, minimal music en wereldmuziek. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De pers schrijft over hem: Klat's composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar dat kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.

Entree: Wij hebben geen kaartverkoop maar vragen een bijdrage via een collecte (pinnen is mogelijk).
Door de verwachte drukte is op tijd komen wenselijk. Het grandcafé van de Kanselarij is open vanaf 14.00 uur.
Adres: De Kanselarij, Turfmarkt  11, 8911KS Leeuwarden.

Wij wensen u, mede namens Bob de Boer van Concerts & More at De Wier, een fijne middag toe.

Ed en Wilma van Dijk  -  06-52473558  - 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  -  -www.artconnectionexpo.nl