ZONDAG 13 maart 15.00 uur in het WESTCORD WTC HOTEL Leeuwarden

persfoto sepia Eddie Mulder Bob de Boer Gitarist Eddie Mulder werd geboren op 26 april 1959 in Rotsterhaule, Friesland. Al van jongs af aan had hij een sterk muzikaal gevoel. Vanaf zijn zesde werd de gitaar een belangrijk instrument in zijn leven. Aanvankelijk kwam dat door zijn klassieke gitaarlessen van leraren als Piet GrinRoel Slofstra en Andries Lubach.  Langzaam maar zeker werd hij bijgeschaafd tot een gitarist met een gedegen muzikale ondergrond. Eddie verbreedde zijn muzikale horizon door te proeven aan onder meer de Ierse folk, jazz, werelmuziek en new age. Eddie werd in de beginjaren tachtig professioneel muzikant in de band Avenue en kwam daardoor ook in aanraking met het coveren van alle muziekstijlen die je nu eenmaal moet leren spelen om in dancings en op feesten te kunnen optrede. Uiteraard een uitstekende leerschool in die tijd. Ook begon het met sessiewerk in muziekstudio's, zoals in de Facesound Studio van Joop van der Linden in Lemmer.
In de jaren negentig werkte Eddie o.a. in Duitsland. Bij terugkomst sloot hij zich aan bij het akoestische gitaartrio French Connection. Deze groep werd erg bekend door de Friestalige single "Iselmar". Daarmee wonnen ze destijds het festival "Liet". 
Vanaf eind 2000 brengt hij ook zijn voorliefde voor symfonische en progressieve rock in de praktijk met zijn creatieve inbreng in Flamborough Head, Trion en Leap Day. Ook speelt hij vandaag de dag samen met zanger Jos Hartevel in het duo Two Faces.
Eddie treedt ook veel solo op in binnen- en buitenland, natuurlijk om zijn recentelijk verschenen schijf "Blind Hunter" te promoten.
( www.eddiemulder.nl )

Entree: Wij hebben geen kaartverkoop maar vragen een vrije bijdrage via een collecte na aflop (pinnen is mogelijk).
Door de verwachte drukte is op tijd komen wenselijk.
Adres: WestCord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden.
U kunst kosteloos parkeren op de parkeervakken B2 en B3 bij het kanaal.

Wij wensen u, mede namens Bob de Boer van Concerts & More at de Wier, een fijne middag toe.

Ed en Wilma van Dijk -  06-52473558  -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  -  -www.artconnectionexpo.nl

Art Connection cultjpg          Gum Bob de Boer Produkties 1