Beste concertvriend,

Zaal KanselarijEen nieuw seizoen, een nieuw concertprogramma, een nieuwe start, nieuwe talenten tussen vertrouwde musici.
Het laatste door Art Connection georganiseerde concert dateert alweer van februari 2020.
We laten de Corona ellende achter ons en vol vertrouwen kijken we naar het nieuwe seizoen 2021-2022. Een seizoen met vele veranderingen maar in het oude vertrouwde jasje. We laten ons 35-jarig jubileum niet zomaar voorbij gaan.
Mede door het uitvallen van de vele concerten in het vorige seizoen en de zoektocht naar nieuw talent hebben we het aantal concerten bijna verdubbeld. Door de uitgestoken helpende hand van het WestCord WTC Hotel te Leeuwarden en onze vaste locatie De Kanselarij hebben alle concerten een vertrouwd onderdak gekregen. De combinatie van de oude vertrouwde monumentale Kanselarij en de moderne en sfeerrijke lobby van het WestCord WTC Hotel biedt nieuwe kansen voor een fantastisch seizoen.  Door de ruime opzet in de lobby van het hotel is het hier zelfs vaak mogelijk concertgasten gewoon aan tafeltjes te laten plaatsnemen en eventueel  na afloop nog even te laten nagenieten in restaurant Elevé op de 11e verdieping met een panoramisch uitzicht op Leeuwarden.
Door het vertrouwen van onze sponsoren en de opbrengst van de concertcollecte kunnen we ook dit seizoen bijna alle concerten nog steeds vrij toegankelijk houden. Wel krijgen we vaak de vraag wat dan een ‘normale’ bijdrage is. De bijdrage is uiteraard geheel vrij. Winst hoeven we niet te maken, maar met een gemiddelde van €10 per gast in de collectebus kunnen we net uit.
Door de vele activiteiten van Art Connection, o.a. exposities, concerten, kunst- en cultuurmarkten en culturele adviezen, hebben we dit jaar hulp gekregen van cultuurvriend en concertorganisator Bob de Boer. Hij organiseert al jaren concerten in zijn huiskamertheater ‘De Wier’ en de Nicolaaskerk te Kornjum. Zijn positieve inbreng in het concertprogramma is dit seizoen dan ook al duidelijk merkbaar. Wij verheugen ons zeer op deze nieuwe samenwerking.
Lobby WTCDoor het grandioze succes in de zomer van de bekende Kunst- en Cultuurmarkt op het Zaailand is er steeds meer vraag van zowel kunstenaars als publiek om ook een wintereditie te organiseren. Ook hier heeft de directie van het WestCord WTC Hotel ons fantastisch geholpen door de ruime lobby beschikbaar te stellen in het weekend van 19 en 20 februari 2022. Informatie volgt later.
Naast de kwaliteit van de Art Connection concerten wordt ook altijd de gezellige sfeer, voor- tijdens- en na de concerten geprezen. Een ontmoeting waar vrienden elkaar weer zien en nieuwe vrienden worden gemaakt.
Ons 35 jarig jubileum kan niet beter gevierd worden dan met een fantastisch nieuw concertseizoen.
Nieuwe gasten zijn uiteraard ook altijd welkom. Stuur een mailtje naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en u ontvangt alle maandelijkse uitnodigingen en nieuwsbrieven.
Wij kunnen het uiteraard niet alleen en danken in het bijzonder De Kanselarij, het WestCord WTC Hotel, Bob de Boer, de sponsoren en uiteraard alle concertvrienden voor het vertrouwen.
De eerste uitnodiging ontvangt u begin oktober.
Welkom bij onze concerten en graag tot ziens.


VRIJWILLIGERS
Zowel in het WestCord WTC Hotel als in de Kanselarij zoeken we nog enkele vrijwilligers die ons tenminste 2 maal tijdens het volgend seizoen willen bijstaan bij de concerten. In de Kanselarij is dat voornamelijk de ‘bardienst’ en in het hotel is het meer het optreden als gastvrouw of -man. U kunt reageren per telefoon en/of mail: 06-52473558 /
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

            JAARPROGRAMMA  CONCERTEN       2021 – 2022

WestCord WTC Hotel vierkantWESTCORD WTC HOTEL & DE KANSELARIJLOGO DE KANSELARIJ


DE KANSELARIJ:  Zondag 31 oktober 2021, 15.00 uur: Vocaal ensemble Sânman
& Sikke.
Sânman & Sikke is een vocaal ensemble dat met een informele en prikkelende presentatie dit concertseizoen opent met een ‘lichte’ muziekmiddag met verschillende muzikale elementen. Een mooiere start van een geheel nieuw concertseizoen kan je je niet wensen!  www.sanmanensikke.nl

WESTCORD WTC HOTEL: Zondag 14 november 2021, 15.00 uur: Duo Jochem Le Cointre en Nika Mombaerts.
Nika Mombaerts (viool en gespecialiseerd in kamermuziek) en Jochem Le Cointre (piano en gespecialiseerd in klassiek, jazz en vrije improvisatie) laten u genieten van een intiem concert met o.a. muziek van Beethoven, Brahms en ….. eigen werk.
Een middagje in prachtige muzikale sferen…   www.jochemlecointre.com

WESTCORD WTC HOTEL: Zondag 21 november 2021, 15.00 uur: Fries Kamerorkest (FKO).
Het Fries Kamer Orkest breng een volledig programma met o.a. werken van Charles Camille Saint-Saëns (La Princesse Jaune) en Johannes Brahms.  www.frieskamerorkest.nl  Let op: kaartjes à € 15 via de website van het FKO.

DE KANSELARIJ:  Zondag 28 november 2021, 15.00 uur: gitarist Eddie Mulder in combinatie met fotoprojecties van Rosita da Lima.
Fraaie solistische gitaarmuziek met allemaal eigen composities van deze meestergitarist.  Vanaf 15.00 uur brengt Eddie ook zijn voorliefde voor symfonische en progressieve muziek in de praktijk.
Een oorstrelend concert gecombineerd met fraaie fotografie voor jong en minder jong.  www.eddiemulder.nl  www.rositadalima.nl

DE KANSELARIJ:  Zondag 19 december 2021, 15.00 uur: KERSTCONCERT   vocaal ensemble ‘Collage’ met gastpianist Wiebe Kaspers.
Het uit Dokkum afkomstige Collage toont een enorme veelzijdigheid aan kleuren in stemmen. Ook de diversiteit in stijlen, zoals spirituals, pop en jazz geven een bijzonder gevoel van dynamiek en een zalig kerstgevoel. www.collagedokkum.nl

WESTCORD WTC HOTEL: Zondag 2 januari 2022, 15.00 uur: NIEUWJAARSCONCERT met het Fries Kamerorkest (FKO).
Al meer dan 50 jaar brengt dit orkest klassieke muziek voor jong en oud. Op 2 Januari tijdens het Nieuwjaarsconcert doet het gehele orkest er nog een schepje bovenop met klassieke muziek voor iedereen. Een gezellige muzikale middag met een hapje een drankje en nieuwjaar ontmoeting met vele bekenden. www.frieskamerorkest.nl 

DE KANSELARIJ:  Zondag 30 januari 2022, 15.00 uur: Frans Douwe Slot en zijn talentenklas.
Jong talent op weg naar het concertpodium. De talentenklas van Frans Douwe Slot herbergt de mooiste, klassieke  pareltjes van het noorden! Ondanks de leeftijd van soms nog maar 10 jaar oud bereiden ze zich nu al voor op concerten, concoursen en conservatoria. Tijdens dit concert spelen pianisten en instrumentalisten een afwisselend programma onder begeleiding van Frans Douwe Slot. www.fransdouweslot.com

WESTCORD WTC HOTEL: Zondag 13 februari 2022, 15.00 uur: Piet Kok en Roelof Reineman.
Na en naast de vele Bob Dylan songs komen Piet Kok (zang, gitaar en mondharmonica) en Roelof  Reineman  (gitaar, slide gitaar) met een programma dat bestaat uit folk, blues en countrysongs. Er staan eigen composities op het programma, maar ook songs van o.a. Johnny Cash, Leonard Cohen en natuurlijk Bob Dylan. Voor velen een heerlijke muzikale herinnering. Info Piet Kok via Google.
En na de pauze: BLUES met Martin Adolfsen (mondharmonica en gitaar).

WESTCORD WTC HOTEL: Zaterdag 19 en Zondag 20 februari 2022: Kunst- en cultuurmarkt.
Dit weekend geen concerten maar een heel weekend kunst en cultuur gebracht door meer dan 50 bekende en minder bekende kunstenaars. Een heerlijk weekend, zaterdag en zondag (tussen 12.00 uur en 17.00 uur) met beeldende kunst op de meest uiteenlopende terreinen. Een ontmoeting met kunstenaars uit het gehele noorden.

DE KANSELARIJ:  Zondag 27 februari 2022, 15.00 uur: Blaaskwintet BlaasVaak.
Enkele bekende muzikale vertellingen, waaronder die van Sergej Prokofjev,  geheel gearrangeerd door blaaskwintet BlaasVaak. Een muzikaal hoogstandje voor het hele gezin voor jong en niet meer piep. www.houtkwintetblaasvaak.nl

WESTCORD WTC HOTEL: Zondag 13 maart 2022, 15.00 uur: Blue Gate Band.
Blue Gate brengt een fantastische mix van groovy swing, blues en latin. De inspiratiebronnen komen van o.a. Miles Davis, George Gershwin, Van Morrison en Herbie Hancock. De thema’s, vaak songs, vormen de basis voor de improvisaties door saxofoon, trompet, gitaar, bas en drums. Een heerlijke gezellige jazzy middag.

DE KANSELARIJ:  Zondag 27 maart 2022, 15.00 uur: Een uniek muziek duo: popzanger Marcel Kapteijn en jazzpianist Boelo Klat.
Tijdens dit concert brengt het duo Marcel Kapteijn (bekend van Ten Sharp en Marcel Kapteijn and the Raindogs) en  Boelo Klat (Klatwerk3) een akoestisch optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues. www.boeloklat.nl

WESTCORD WTC HOTEL: Zondag 3 april 2022, 15.00 uur: Andante.
Amusementsorkest Andante bestaat uit 15 violen, 12 blazers, trompet, trombone, saxofoons, klarinetten, dwarsfluiten, hobo, fagot en een ritmesectie: piano, 2 contrabassen en drums. Romantische lichtklassieke muziek uit de 19e eeuw, maar ook hedendaagse chansons en nummers van The Ramblers.  www.andantebolsward.nl

DE KANSELARIJ:  Zondag 24 april 2022, 15.00 uur: Orquestra Astor.
Orquestra Astor speelt muziek van Astor Piazolla. De muziek van deze Argentijnse grootheid is uniek door tangomuziek te verbinden met klassieke muziek en jazz (de Tango Nuevo) en is speciaal voor dit ensemble gearrangeerd door Bob Driesen, bekend van het Willem Breuker Collectief. De flamboyante diva Lucia Bazzono zingt daarbij de sterren van de hemel. Haar muzikale inbreng en haar Italiaanse temperament zorgen ervoor dat u wordt meegenomen in een zinderende ervaring.

De concerten vinden plaats in het WestCord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT  Leeuwarden en in  De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911KS Leeuwarden.
Tijd : 15.00 uur
In het WestCord WTC Hotel is een gezellig drankje vooraf, tijdens en na het concert mogelijk. In de Kanselarij is het Grand Café van De Kanselarij minstens een uur van
tevoren geopend.

De concerten zijn vrij toegankelijk
, behalve op 21 november 2021.

Wij hopen u ook dit seizoen weer te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,
Ed en Wilma van Dijk – Art Connection   
06-52473558      -     
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       www.artconnectionexpo.nl


Logo Mobach    Art Connection logo cultuurprojecten  Het nieuwe Stads Weeshuis  LF2028  Multicopy Logo RGBPiets bloemenboetiek