Oera Linda StrijkkwartetHerfstconcert met het Oera Linda Strijkkwartet


Op zondagmiddag 24 november geeft het Oera Linda Strijkkwartet een herfstconcert met een gevarieerd programma van barok tot filmmuziek.

Dagen worden korter, blaadjes vallen en regen komt met bakken uit de hemel. Tijd om binnen te schuilen en elkaar verhalen te vertellen rond het haardvuur met een dampende mok chocolademelk. Tijd voor een muzikale middag met het Oera Linda Strijkkwartet.

Het strijkkwartet wisselt muziek van 300 jaar geleden af met bekende liedjes over de herfst en filmmuziek. Gedichten verbinden het programma. Onder andere het eerste kwartet van Karl Ditters von Dittersdorf en het Quartettino La Tiranna Spagnola van Luigi Boccherini worden uitgevoerd. Het ensemble bestaat bij dit concert uit Marcel Prins, Joëlle Westra (viool), Rosa Visser (altviool) en Karoun Baghboudarian (cello).

Het kwartet neemt je graag mee door het afwisselende programma. Het wordt een muzikale en gezellige middag in de huiskamersfeer van de Kanselarij.
Meer informatie: www.oeralindastrijkkwartet.nl 

 

Het Oera Linda Strijkkwartet begint met optreden om 16.00 uur en sluit af om plm. 17.30 uur. 
Omdat de belangstelling groot is, is op tijd zijn wenselijk.
Entree: gratis, na afloop collecte. 
Het Grand Café in de Kanselarij, waar u vooraf en na afloop iets kunt drinken in een gezellige sfeer, is open vanaf 15.00 uur.
De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911KS Leeuwarden.


PROGRAMMA

Fiocco Allegro for String Orchestra

Vivaldi RV 156

Boccherini La Tiranna Spagnola. Presto

Herman Peenstra. Fryske componist met een wereldpremière voor Kwartet: Pachelbels Passion

Dittersdorf Quartet No 1

Blumenfeld Sarabande uit het boekje Vendredis

Film muziek en bekende tunes:  La vie en Rose - For the love of princess - Autumn leaves 

Logo Mobach Multicopy Logo RGBPiets bloemenboetiek  Het nieuwe Stads Weeshuis Art Connection logo cultuurprojecten pol logo middel LF2028