wako 2NIEUWJAARSCONCERT van het WACHTKAMERORKEST

Zondag 6 januari 2019
Aanvang: 15.00 uur
De Kanselarij te Leeuwarden
Entree: vrije bijdrage

De oorsprong van dit orkest ligt in een jubileumconcert gegeven ter ere van het 35-jarig bestaan van het Frysk Jeugd Orkest in februari 2012. Het plezier in het samen muziek maken was het onderwerp van gesprek onder de reünisten. Een aantal oud orkestleden had zodanig de smaak te pakken, dat zij een kamerorkest op wilde richten om weer samen te kunnen musiceren. Dit resulteerde begin april 2012 in een eerste repetitiedag. Het repeteren vindt plaats in de wachtkamer van ‘PsychologenPraktijkEewal’ te Leeuwarden, de verklaring voor hun bijzondere naam. 
Vanaf eind 2015 werkt het orkest onder leiding van hun inspirerende dirigent Dirkjan Horringa.

 

Dirkjan Horringa 2018DIRKJAN HORRINGA (*1957) koos aanvankelijk voor een studie biologie, maar ontdekte door het spelen in studentenorkesten en zingen in kamerkoren zijn muzikale talent. Hij studeerde koor- en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht muziekwetenschappen. Hij werkt als vaste dirigent met vocaal ensemble Trajecti Voces (Utrecht), Festina Lente (Arnhem), het Amer Consort (Amersfoort) strijkorkest het WachtkamerOrkest (Leeuwarden) en het La Pellegrina ProjectOrkest. Veelvuldig wordt hij gevraagd voor het leiden van projecten, onder andere met de vocale ensemble COQU, VOCA Deventer en EenVoorTwaalf, het Nijmeegs Strijkersgilde, de Zomer Academe Zutphen en PassieVoorPasen. Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles in Oost-Europa, o.a. het Praagse vocaal ensemble Vaganti, Musitshnyj Asamblej (Kiev), Confido Domino (Minsk) en het Litouwse vocale ensemble Brevis.


Marcel PrinsMARCEL PRINS is een meeslepend violist, vol energie en altijd met veel passie in zijn spel. Bij hem staat de muziek nooit stil. Hij begon ooit in de klassieke muziek, maar verloor al gauw zijn hart aan zigeuner- en volksmuziek en is al meer dan 25 jaar op pad met RemoliNo. Toch is de liefde voor klassieke muziek gebleven, als violist in Het WachtKamerorkest. Naast het spelen op de viool is Marcel erg geïnteresseerd in de bouw van de viool; zo maakt hij zelf strijkstokken. Hij speelt op een bijzonder instrument, een kopie van de 1744 Ole Bull Guarneri, dat speciaal voor hem is gebouwd door de bekende Groninger vioolbouwer Hendrik Woldring ter gelegenheid van de 200e geboortedag van deze Noorse viool virtuoos.
 

 

 PROGRAMMA

Astor Piazzolla             Rio Sena

Carl Nielsen                  Little Suite for Strings op.1

                                      Präludium Intermezzo Finale

Niccolò Paganini          Cantabile (solist Marcel Prins, viool)

Antonin Dvorák            Serenade op.22 Moderato Tempo di Valse Scherzo -

                                      vivace Larghetto Finale – allegro vivace

Astor Piazzolla             Tzigane Tango


Het concert op zondag 6 januari vindt plaats in de oude Hofzaal van de Kanselarij.
Aanvang concert 15.00 uur.
Op tijd komen is wenselijk want de zaal is snel vol.
Entree: vrije bijdrage.

Voorafgaand aan het concert, om 14.00 uur, is er een boeiende lezing van kunstenaar Marian Hulshof over haar expositie in de hal van de Kanselarij.
Vanaf 13.30 uur is het Grand Café in de Kanselarij open voor een gezellige inloop.

De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911KS Leeuwarden

Wij wensen u een fijn en voorspoedig 2019 toe en hopen u ook deze middag weer van harte te verwelkomen.

Ed  en Wilma van Dijk
06-52473474   -   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   -   www.artconnectionexpo.nl