LOGO DE KANSELARIJ

        Maandag 1 januari 2018 om 15.00 uur
        De Kanselarij,Turfmarkt 11 te Leeuwarden     


 
Wachtk.orkest 1 1 18De oorsprong van het WachtkamerOrkest ligt in een jubileumconcert gegeven ter ere van het 35-jarig bestaan van het Frysk Jeugd Orkest in februari 2012. Het plezier in het samen muziek maken was onderwerp van gesprek onder de reünisten. Een aantal oud-orkestleden had zodanig de smaak te pakken, dat zij een kamerorkest op wilde richten om weer samen te kunnen musiceren. Dit resulteerde begin april 2012 in een eerste repetitiedag.  Het repeteren vindt plaats in de wachtkamer van ‘PsychologenPraktijkEewal’ te Leeuwarden, de verklaring voor hun bijzondere naam...  Vanaf eind 2015 werkt het orkest onder leiding van hun inspirerende dirigent Dirkjan Horringa. 

Viool 1                 Martin Koopmans, Wieke Bouma, Marcel Prins, Esther Veenstra, Aliene van der Veen
Viool 2                 Helena Tamminga, Sybrig Sytsma, Tineke Dantuma, Joke van der Let-Andela
Altviool                Hein Post Uiterweer, Joanne Vegter, Jan Huitenga
Cello                    Femke de Vries, Eleanore Tan (gastspeler)
Contrabas           Gea Dijkstra

Dirkjan NJC1 1 18Dirkjan Horringa (1957) werkt als vaste dirigent met vocaal ensemble Trajecti Voces (Utrecht), Festina Lente (Arnhem), het Amer Consort (Amersfoort), strijkorkest het WachtkamerOrkest (Leeuwarden) en het La Pellegrina ProjectOrkest. Veelvuldig wordt hij gevraagd voor het leiden van projecten, onder andere met de vocale ensemble COQU, VOCA Deventer en EenVoorTwaalf, het Nijmeegs Strijkersgilde en PassieVoorPasen. Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles in Oost-Europa, o.a. het Praagse vocaal ensemble Vaganti, Musitshnyj Asamblej (Kiev), Confido Domino (Minsk) en het Litouwse vocale ensemble Brevis.

Anna Marieke Zijlstra (1995) is opgegroeid in Friesland en op haar achtste begon zij met hoboles. Sinds 2013 studeert zij FranseAnna Marieke njc 1 1 18 Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden met muziekwetenschapsvakken. Daarnaast is ze sinds september 2017 student klassiek hobo bij Jeroen Soors, doet ze een minor educatie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waarbij ze zelf wekelijks hoboles geeft. Inmiddels is zij alweer vier jaar vaste eerste hoboïste bij LSKO Collegium Musicum o.l.v. Jeppe Moulijn in Leiden en is zij onlangs aangenomen als solohoboïste bij het Nederlands Studenten Orkest. Sinds mei 2017 speelt Anna Marieke mede dankzij Stichting Eigen Muziekinstrument op haar nieuwe hobo, een Marigaux 2001 uit Parijs. Dit instrument heeft ze publiekelijk ingewijd toen ze die maand soleerde bij het Talent op Podium-orkest in het hoboconcert van Marcello en in Bach zijn dubbelconcert voor viool & hobo.

PROGRAMMA

Tartini, Giuseppe                   Sinfonia in D nr. 78
 
Geminiani, Francesco           Concerto grosso op. 3 nr. 3 
                                               
Concertino: Aliene, Sybrig, Joanne, Femke
 
Cimarosa, Domenico            Hoboconcert in c klein
                                                solist Anna Marieke Zijlstra
pauze
 
Charpentier, Marc-Antoine   Noël pour les instruments, H.531 en H.534
                                                Dwarsfluit: Gerbrig van Brug,
Marlinda Wenselaar
                                                Clavecimbel: Caspar Weijtenburg
 
Corelli, Arcangelo                 Concerto grosso op. 6 nr. 8 (Kerstconcert)
                                                Concertino: Martin, Helena, Femke


Vanaf 13.30 uur is het Grand Café in de Kanselarij geopend.
Om 14.30 gaan de deuren van de Hofzaal open.
Het concert in de Kanselarij is vrij toegankelijk.
U bent van harte welkom.
                                                                                                                 
Ed en Wilma van Dijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   06-52473558  www.artconnectionexpo.nl   

Het nieuwe Stads Weeshuis Multicopy Logo RGB Piets bloemenboetiek Logo Mobach pol logo middel Art Connection logo cultuurprojecten