Nieuwjaarsconcert van het Wachtkamerorkest
Zondag 8 januari 2017 om 16.00 uur
De Kanselarij, Turfmarkt 11 te Leeuwarden

De oorsprong van het Wachtkamerorkest ligt in een jubileumconcert gegeven ter ere van het 35-jarig bestaan van het Frysk Jeugd Orkest in februari 2012. Het plezier in het samen muziek maken was onderwerp van gesprek onder de reünisten. Een aantal oud-orkestleden had zodanig de smaak te pakken, dat zij een kamerorkest op wilde richten om weer samen te kunnen musiceren. Dit resulteerde begin april 2012 in een eerste repetitiedag. Het repeteren vindt plaats in de wachtkamer van ‘PsychologenPraktijkEewal’ te Leeuwarden, de verklaring voor hun bijzondere naam...
Vanaf eind 2015 werkt het orkest onder leiding van hun inspirerende dirigent Dirkjan Horringa.

                         het Wachtkamerorkest

Viool 1        Amarens Salverda, Martin Koopmans, Marcel Prins, Esther Veenstra, Lotte Bos
Viool 2        Helena Tamminga, Noor van Horick, Tineke Dantuma, Sybrig Sytsma, Joke van der Let-Andela
Altviool       Hein Post Uiterweer, Joanne Vegter, Aliene van der Veen
Cello          Karoun Baghboudarian, Femke de Vries
Contrabas  Gea Dijkstra

Rani Elias is in 1977 geboren in Kamishli, Syrië. Daar is hij begonnen met het spelen van Rani Elias
traditionele muziek op de trompet.In 2003 is hij afgestudeerd aan het hoger instituut voor muziek te Damascus. Vanaf 1999 speelde hij bij het Syrisch Nationaal Symfonie Orkest (eerste trompettist 2012-2015). Hij heeft deelgenomen aan concerten zowel in Syrië als in het buitenland, hetzij als orkestlid of als solist. Hij speelde vele concerten met het Amman Symfonie Orkest, Syrisch Jazz orkest, Damascus Baroque Soloists en Damascus Brass Quintet. Rani Elias was van (2003-2015) Trompet docent aan het Amman Nationaal Instituut voor Muziek in Jordanië, aan de Sulhi Al-Wadi en Al-Assad Jeugd Muziek instituten in Damascus en leraar voor Brass-instrumenten in de “Syrian Military Band” en de “Police Sciences Faculty’s band”. In juni 2016 speelde hij als gast mee met het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) in het Muziekgebouw te Amsterdam. Hij speelde met de Syrische Big Band tijdens het North Sea Jazz Festival en Celebration Codarts/Grounds (Rotterdam), International Jazz dagen (Korzo-Den Haag) en in het Bimhuis (Amsterdam). Momenteel is hij bezig met zijn master voor Klassieke Muziek (trompet) aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij speelt bij Brassband “de Bazuin” in Oenkerk (tweede prijswinnaar van het NBK kampioensdivisie 2016).

Arjen Beintema

 

Arjen Beintema (1965) studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij de vioolpedagogen Lex Korff de Gidts en Wiktor Liberman. In 1989 studeerde hij af en direct daarop kreeg hij een vaste aanstelling als hoofdvakdocent aan hetzelfde instituut. Hij assisteerde tevens de violist Philipp Hirshhorn, winnaar van het ‘Elisabeth vioolconcours’ 1967. Hij trad zelf vele malen solistisch op in binnen- en buitenland. Hij was primarius van het Van Bree strijkkwartet dat onder andere optrad met Pieter Wispelwey, Eliane Rodriques en Miranda van Kralingen. Arjen Beintema is docent van de Vioolklas en de Strijkersklas van de Frysk Jeugdorkest Akademy en is de coach van het Frysk Jeugd Orkest.

 

 Dirkjan Horringa (1957) koos aanvankelijk voor een studie biologie, maar ontdekte door
het spelen Dirkjan Horringa dirigent 3 1 2016in studentenorkesten en zingen in kamerkoren zijn muzikale talent. Hij studeerde koor- en orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht muziekwetenschappen. Hij werkt als vaste dirigent met vocaal ensemble Trajecti Voces (Utrecht), Cappella ad Fluvium (Arnhem), het Amer Consort (Amersfoort) en het La Pellegrina ProjectOrkest. Dirkjan Horringa schoolt ook musici op vocaal en dirigeertechnisch gebied. Hij leidde koordirigenten op in de meerjarige dirigentenopleiding van Unisono/Kunstfactor. Sinds september 2015 is Dirkjan Horringa de dirigent van het Wachtkamerorkest.

Programma Nieuwjaarsconcert

Bach, J.C.F.                    Sinfonia in D

Bach, J.S.                        Vioolconcert in E BWV 1042
                                           * solist Arjen Beintema

Bach, C.Ph.E.                 Sinfonie in A

Mozart, Leopold             Trompetconcert
                                           * solist Rani Elias

Mozart, Wolfgang A.     Divertimento in F KV 138


Het concert in de Kanselarij is vrij toegankelijk. U bent van harte welkom.
Ed en Wilma van Dijk
Art Connection
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-52473558 www.artconnectionexpo.nl