Museumconcert Duo à la Carte in De KANSELARIJ te Leeuwarden
Zondag 27 november 2016 - 16.00 tot 17.20 uur


IMG 1203“Opa die voor oma Humoresque van Dvořák speelde. Ontbijten met klassieke muziek. Jazzakkoorden van Louis van Dijk in de Pavane van Debussy... De muzikale jeugdherinneringen van Peter Wagenaar en Ellen Postma vormen een rijke inspiratiebron. Deze herinneringen klinken door in klankzinnige verhalen waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen.”

 

Geen optreden van Duo à la Carte is gelijk. Aan de hand van voorwerpen (hebben de musici
bij zich) gaan ze een uniek concert voor u samenstellen. Uw verhaal bij een voorwerp bepaald, welk stuk en welke stijl er gespeeld wordt. Nieuwsgierigheid is hierbij altijd een goede drijfveer. De toon van de muziek is licht klassiek tot eigentijds. Dus geschikt voor iedereen en elke leeftijd.

Ellen PostmaEllen Postma
“Al vanaf mijn tiende ga ik fluitend door het leven. Na de muziekschool ben ik dwarsfluit gaan studeren op het Conservatorium in Leeuwarden.”
“Hierna ben ik les gaan geven. In 2000 heb ik me laten bijscholen en geef ik – naast de fluitlessen – ook AMV les en ben ik vakleerkracht op basisscholen. Op dit moment ben ik docent muziek op het Marne college in Bolsward. Daarnaast treed ik ook regelmatig op met koren, korpsen en ensembles. Sinds 2014 is Peter Wagenaar mijn vaste begeleider op piano en vormen we samen Duo à la Carte.”


Peter WagenaarPeter Wagenaar
“Muziek is een doorgaande beweging die steeds evolueert en een samenspel is van heel veel disciplines. Niet alleen het oor maar ook het oog moeten gestimuleerd worden.”
“Ik heb orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Alkmaarse Conservatorium gestudeerd. Ik woon in Bolsward en heb daar een muziekpraktijk aan huis.
Ik geef er pianolessen en repeteer er met kleine ensembles. Op locatie geef ik teambuildingworkshops voor bedrijven. Op projectbasis ben ik werkzaam als muziekdocent in het onderwijs. Verder ben ik dirigent van verschillende koren. Tenslotte ben ik kerkmusicus in Purmerend. Als docent, dirigent en organist ben ik een enthousiast pleitbezorger voor het verbinden van muziekstijlen. Van klassiek tot rock en van kerk tot theater.”
www.alacarte.frl

Omdat we de komende maanden te gast zijn in De Kanselarij (Turfmarkt 11) organiseren we ook deze keer een speciale RONDLEIDING in het gebouw uit de 16e eeuw. De rondleiding, o.l.v. huismeester Marcel Severein, start om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur.
Voor de rondleiding van maximaal 20 personen kunt u zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van ‘rondleiding’.

Dit concert en de rondleiding in De Kanselarij zijn vrij toegankelijk.
U bent van harte welkom.

Logo Fries Museumgoede    Logo Mobach   Art Connetion logoCafe Thus   pol logo middel      Piets bloemenboetiek   LWD slogan ROOD   LWD2018 3dot NL CMYK     LOGO DE KANSELARIJ