Henk Procee-1Henk Procee (1936) is geboren in het Friese Dantumadeel in het buurtschap de Valom. Als leerling van onder andere Irene Verbeek en Ben van Doorn, Paul Edens en Anne de Haan heeft hij zich in de loop der jaren tot een veelzijdig autodidact kunstschilder ontwikkeld, die werken creëert op linnendoek, panelen en zelfs op keramiek.

Henk begon aanvankelijk met aquarelleren, maar op dit moment verdient acryl zijn voorkeur mede vanwege de kleurschakeringen en de afwerking en vernis mogelijkheden.

Hij behoort tot de schilders van de Leeuwarder school, waar hij zich toelegt zowel op een traditionele als op een unieke Fries-Realistische stijl. Dit laatste trekt de aandacht vanwege de opmerkelijke compositie en heldere kleurstelling.

"Meestal laat ik mijn fantasie werken en dat is de reden dat er verschillende stijlen uitkomen" zo laat Henk ons weten. De onderwerpen zoals landschappen, stillevens en abstracten hebben inderdaad vaak een naïef karakter.

Een portret is bovendien soms humoristisch.

In een ander werk toont Henk een oorspronkelijk Fries landschap, traditioneel geschilderd. Met een impressionistisch opgezette robuuste detaillering. "Zo kan elk onderwerp mij boeien" zo stel Henk "als het maar voldoening geeft".

Henk exposeert in publieke gebouwen, in bedrijven en instellingen, gelegenheden (horeca), kunstmarkten en galerie's.

Zijn werken zijn uitgewaaierd over de gehele wereld, w.o. België, Oostenrijk, Canada, Duitsland, Nieuw Zeeland, Amerika en Engeland.

Henk procee 7   Henk Procee 8   Henk Procee-2

www.proceegalerie.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T 058-2991118