Hoogeland maakt foto's die gemaakt zijn met een pinhole-camera; een klein houten doosje zonder lens maar met een minuscuul klein gaatje. Het resultaat hiervan: foto's met een schilderachtige, fluweelzachte uitstraling. Het lijken verstilde beelden met een zekere raadselachtigheid. Hoogeland maakt haar opnames analoog, waarna zij deze digitaliseert.
Belangrijke elementen in het werk van Hoogeland zijn rust, evenwicht, puurheid, vorm en compositie. Ze streeft ernaar krachtige beelden te tonen. Beelden die niet zozeer een verhaal vertellen maar een gevoel oproepen. Landschappen zijn voor haar een bron van inspiratie. De rust die zij daarin vindt probeert ze ook weer te geven in haar foto's.
Veelal maakt zij haar foto's in noordelijke landschappen waaronder het Wad. In deze expositie toont Hoogeland haar fascinatie voor het Friese landschap; de slootjes, de wolkenluchten, het strand, de lijnen en vormen in het landschap en de veranderlijkheid hiervan. Ook "verschijnselen" in het landschap als hekjes, dieren of een aangespoeld bekertje op het strand zijn onderwerp in haar werk.
Annagreet Hoogeland heeft haar opleiding gevolgd aan de Fotovakschool in Apeldoorn.