Marten Alkema - Ticket to the TropicsExpressie met kleur. Dat is de gedachte achter de kunst van Marten Alkema, wonend en werkend in het noorden van Nederland. Hij noemt zijn schilderijen Mazl Art, een verwijzing naar zijn voorliefde voor muziek uit het Oost-Europa.

 

 

Harlingen is de havenplaats waar de in 1960 geboren schilder zijn inspiratie kwijt kan op het doek. Gefascineerd door de CoBrA groep en geïnspireerd door een aantal expressionistische kunstenaars van deze tijd. Muziek en kunst gaan voor hem altijd samen. Het is voor hem dan ook een ritme geworden om onder de klanken van zijn favoriete muziek de verf op het doek te zetten.

Marten Alkema is een expressieve schilder die schildert vanuit de emotie. Karakteristiek voor de schilderijen zijn de sterke kleuren. Hij begint altijd zonder uitgewerkt plan. Het werk ontstaat op het doek. De lijnen die de composities bepalen hebben vaak een grillig verloop. Zijn aanpak verraadt de grote waarde die de kunstenaar hecht aan vrije expressie. Dit vereist concentratie en het kunnen loslaten van eventueel vooropgezette gedachten en ideeën.

De schilderijen van Marten hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract expressionisme en CoBrA. Hij gaat daarbij telkens de uitdaging aan om - soms heftig, dan weer subtiel - met kleur licht te creëren in een eigen wereld.

www.mazl.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Marten Alkema - Circus of the Sea   Marten Alkema - Fly me to the Moon   Marten Alkema - Pacific Dreams   

Martin Alkema