Eduard Frieser - 4Eduard Frieser (1955) volgde van 1981 tot 1986 een opleiding aan de Academie voor beeldende kunsten Vredeman de Vries te Leeuwarden en in 1987 de post academische opleiding "zakelijke kennis beeldende kunsten" aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Hoewel hij afstudeerde in monumentale vormgeving, met als bijvakken fotografie, schilderen en grafiek, legde hij zich vooral toe op het schilderen met olieverf. De onderwerpen die hij schildert zijn vooral portretten, landschappen, stillevens en magisch realisme. Daarnaast doet hij veel werk in opdracht voor particulieren en bedrijven.

 

Het werk van Eduard Frieser kenmerkt zich door de ambachtelijke manier van schilderen die bestaat uit het steeds weer opnieuw aanbrengen van verschillende laagjes transparante verf op de reeds aanwezige kleur. Op deze wijze ontstaat er een schilderij met diepe verzadigde kleuren. Toch geeft hij zichzelf de ruimte spontaan hier en daar wijzigingen in de compositie aan te brengen.

De opdrachten bestaan vaak uit het maken van portretten in olieverf of potlood, wandschilderingen voor bedrijven maar ook het ontwerpen van verpakkingen of het illustreren van presentatiefolders voor bedrijven.

Eduard Frieser - 1   Eduard Frieser - 7   Eduard Frieser - 8

Eduard Frieser - 4   Eduard Frieser - 2   Eduard Frieser - 3

Eduard Frieser - 9   Eduard Frieser - 5   Eduard Frieser - 6

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T 06-29521013