Van Henken - SAMEN ZOENEN ETEN 1Van Henken is een groot deel van zijn leven bezig met kunst. 'Mensen met elkaar verbinden door middel van kunst, dát is mijn passie', vertelt Van Henken. De schilder gebruikt niet alleen kwast en penseel om de verf op het doek te krijgen. De Verf ontmoet spons, paletmes en vele andere materialen. Van Henken bouwt verfwerken vanuit de stilte, de leegte of soms vanuit een eigen gedicht. Bijvoorbeeld gedichten uit zijn bundel 'In het Huis van de Zon' met daarin ook afbeeldingen van bijpassende schilderijen (zie www.lulu.com) Hij luistert, kijkt en voelt en zet dit om in vorm en kleur. Laag op laag, kleur naast kleur, laag naast laag en kleur op kleur. Bouwen met doek op doek of licht schuren. Echt licht schuren. Zonnige kleuren komen veelvuldig terug in zijn werk.

In het kader van zijn kunstproject Jij maakt deel uit van een groter geheel zijn honderden mensen gevraagd hun favoriete kleur op te geven. Al die kleuren zijn vervolgens verwerkt in een doek, of eigenlijk honderd kleine doekjes, die samen één groot doek vormen. Kunst door echte verbinding!
Ook door middel van twee reizende kunstprojecten, Alledag & Op zachte huid brengt Van Henken mensen in contact met elkaar. Hij geeft een schilderij aan mensen uit alle vier de windstreken in Nederland, waar ze een maand lang van mogen genieten. Daarna geven die mensen de doeken weer door aan iemand anders. Inmiddels reizen de verfwerken kris-kras door het land en ver daar buiten.
Van Henken woont en werkt aan de Westerkade in Leeuwarden en heeft zijn atelier met eigen expositieruimte aan huis.

www.vanhenken.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel.:0620962255

Van Henken - IN HET HUIS VAN DE ZON 1   Van Henken - SAMEN ZOENEN ETEN 2   Van Henken - SAMEN ZOENEN ETEN 1

Van Henken - JIJ MAAKT DEEL UIT VAN EEN GROTER GEHEEL   Van Henken - IN HET HUIS VAN DE ZON 2