Expositie Roel Sluiter “THE WAY UP”  in de Stadsgalerie te Leeuwarden.

Roel Sluiter 3Door de situatie rond corona moest de tentoonstelling van Roel Sluiter, oud-burgemeester van Harlingen, die gepland stond rond zijn aftreden in mei jl., uitgesteld worden. Nu de situatie sterk verbeterd is kan de wethouder van o.a. cultuur, Hein Kuiken, van de gemeente Leeuwarden, alsnog de expositie openen op 12 november.

Roel Sluiter, ook oud-wethouder van de gemeente Leeuwarden, is weer even terug in het stadhuis van Leeuwarden maar nu in een andere gedaante.

Roel Sluiter: “Heden en verleden grijpen in deze expositie in elkaar. Ik heb wel vaker geëxposeerd maar daarom is het nu tijd om even terug te kijken en tegelijk een strakke blik te richten naar nieuwe verten. Er zijn op deze tentoonstelling dan ook, naast nieuw werk, ook schilderijen te zien die al van eerdere datum zijn, waardoor de expositie tevens een overzicht karakter krijgt. We zien dan ook een richting en ontwikkeling van volledig abstract naar meer herkenbare vormen, maar ook constanten, zoals kleur en expressie. Er moest iets gebeuren. Gevoel, kleur en soms emotie. Hierdoor hangen er naast schilderijen met klodders en vegen ook interpretaties van vormen en regelrechte priegelwerkjes. Zover priegelen voor mij bestaat, want nauwkeurig ben ik nooit”.

De expositie in de Stadgalerie te Leeuwarden, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam is op alle werkdagen te bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur en duurt tot en met 9 februari.

                                         Roel Sluiter 4