Gao MingLee

 

 

Openingstijden:
WTC Hotel Leeuwarden:  12 april tot 2 juli. 
Alle dagen tussen 8.00 en 22.00 uur
Willemskade 22 L' den  :  12 april tot 19 mei. 
Vrijdag - zaterdag - zondag tussen 12.00 en 17.00 uur

                   DUTCH SILK ROAD ART EXHIBITION


De ‘International League of Fine Art Schools’ www.ilfas.org in Nederland en de ‘Xi’an University of Archtecture and Technology/College of Art’ in China wisselen in 2019 tentoonstellingen van beeldende kunst uit.

 

Vanaf het voorjaar exposeren 9 toonaangevende Chinese kunstenaars in Nederland (zie de bijlage).

Hun werk is representatief voor de actuele kunst binnen de Chinese traditie, zoals die van oudsher en ononderbroken in China wordt onderwezen.

 

De eerste expositie wordt gehouden in de Frisian gallery (Willemskade 22) en in het WTC Hotel Leeuwarden.

Deelnemende kunstenaars zijn Lin BaoGang, Zhu Jibhui, Guo Xianlu, Song YaPing, Wen Ji, Chen Qian, Wang Ben, Ju Shi, Gao Minli

De tentoonstelling in de Frisian gallery duurt van 12 april tot 19 mei en in het WTC Hotel van 12 april tot 2 juli. Daarna worden de werken elders in Nederland tentoongesteld: 23 mei-24 juni in de Bovenkerk in Kampen; 27 juni-28 juli in Pulchri gallery, Den Haag.

 

In het najaar exposeren 11 Nederlandse kunstenaars in China, te beginnen met een bijzondere presentatie tijdens het ‘6th Silk Road International Arts Festival’ in o.a. het Shaanxi Province Museum in Xi’an.

Dit festival is één van de twee grote internationale kunstmanifestaties in China, met ca 300 deelnemende kunstenaars uit 120 landen.

 

Ook Nederland heeft een lange traditie in schilderkunst hoog te houden.

Deelnemende kunstenaars zijn Henk Helmantel, Rein Pol, Douwe Elias, Tom Hageman, Ben Snijders, Herman van Hoogdalem, Geurt Busser, Esther Leuvenink, Nick Willems en Wim Jonkman.

Het ‘6th Silk Road International Art Festival’ opent op 7 september in het Shaanxi Province Museum en met een vervolg vanaf 10 november in het Museum of Art in Qingdao.

 

Deze uitwisseling is de aanloop tot een intensievere samenwerking, waar, naast exposities, ook educatieve programma’s bij betrokken worden.

Naast China onderhoudt ILFAS contacten met kunstacademies in nog 7 landen waarmee toekomstige uitwisseling is gepland.

 

De expositie in de Frisian gallery, Willemskade 22, Leeuwarden wordt vrijdag 12 april, 16.00 u, geopend door de China-expert Bettine Vriesekoop, omlijst door een optreden van de traditioneel-Chinese dansgroep Mulan.

 

Organisatie

ILFAS, Oude Boteringestraat 63 9712 GE Groningen/ Tom Hageman tel. 06-52258825

i.s.m.: Art Connection, Wielendwinger 18, 8926 XJ Leeuwarden/Ed van Dijk tel. 06-52473558

Dutch Silk Road Art Exhibition Lin Baogang  Ju Shi  Dutch Silk Road Art Exhibition Guo Xianglu

Opening vrijdag 12 april door Bettine Vriesekoop en optreden van
de traditioneel-Chinesedansgroep Mulan:

Opening Dutch Silk 1   Opening Dutch Silk 2

Opening Dutch Silk 3   Opening Dutch Silk 4