Marten Alkema 1 WoutersART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in Grand Café Wouters te Leeuwarden.
Sofialaan 5, 8911 AE
Te bezoeken: alle dagen tussen 10:00 tot 22:00 uur.

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 17 locaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze vierde periode – 9 oktober tot 10 januari - heeft een vrij thema.

In het kader van LF2018 exposeert Marten Alkema in Grand Café Wouters te Leeuwarden.

Expressie met kleur. Dat is de gedachte achter de kunst van Marten Alkema, wonend en werkend in Harlingen. Hij noemt zijn schilderijen Mazl Art, een verwijzing naar zijn voorliefde voor muziek uit Oost-Europa, als schilder en muzikant.

De schilderijen van Marten hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract expressionisme en CoBrA. Naast grotere doeken gemaakt met acrylverf, is Marten de laatste tijd bezig met oliekrijt op papier. Hiermee verbeeldt hij vaak het noordelijke landschap op zijn eigen abstracte manier van werken. Hij gaat daarbij telkens de uitdaging aan om soms heftig, dan weer subtiel, met kleur licht te creëren in een eigen wereld.

Nieuw is de samenwerking met dichter en muzikant Marten Visser uit Sneek.
Alkema en Visser kennen elkaar van de jazzmuziek, alwaar het idee is ontstaan om duopresentaties te gaan maken. Dit heeft geresulteerd in een aantal werken waar kunst en poëzie samenkomen.

Voor meer informatie zie www.martenalkema.nl

De expositie, die in samenwerking met Art Connection en LF 2018 tot stand kwam duurt nog tot 10 januari.

Marten Alkema 2 Wouters