Marijke Rijpma vrijheid 2018ART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in Nordwin College & Hogeschool Van Hall Larenstein te Leeuwarden.
Agora 1, 8934 CJ te Leeuwarden
Te bezoeken: maandag t/m vrijdag:  9:00 tot 17:00 uur

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 17 locaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze vierde periode – 9 oktober tot 10 januari - heeft een vrij thema.

In het kader van LF2018 exposeert Marijke Rijpma in Nordwin College & Hogeschool Van Hall en Larenstein te Leeuwarden.

Marijke Rijpma: Sinds 1955 is Marijke Rijpma professioneel beeldend kunstenaar. Ze heeft op verschillende locaties in de binnenstad haar atelier gehad, waaronder de Blokhuispoort. Tegenwoordig heeft ze een atelier aan huis waar ze heel wat jaartjes lesgaf.
Ze is begonnen met schilderen vanuit de behoefte om de dingen die ze in haar omgeving zag via het doek te delen met mensen. In het begin schilderde ze vooral mensen. Allerlei verschillende mensen, huilende baby’s, buitenlandse kinderen en oudere mensen. Hierna kwamen de dieren aan de beurt. Ze probeert de dieren altijd wat menselijks mee te geven, omdat naar haar mening, wij mensen verbonden zijn met de dieren. Vooral vogels hebben haar hart veroverd. Zo klein ze soms zijn, ze zijn dapper, brutaal, hebben contact onderling, leggen grote afstanden af, voeden ieder jaar een nest jongen op en zijn nergens bang voor.
Wij zien zeer diverse landschappen. Verschillende dieren en mensen. Wij mensen kunnen niet zonder het landschap en de dieren. Andersom zou het landschap en de dieren een stuk beter af zijn. Via deze expositie wil ik bovenstaande boodschap meegeven. De ultieme uitdaging voor de studenten die hier dagelijks studeren. Zij kunnen in de toekomst meer evenwicht brengen of het verschil maken!

De expositie, die in samenwerking met Art Connection en LF 2018 tot stand kwam duurt nog tot 10 januari.

Marijke Rijpma koe 1