Doet Boersma a slight breeze 1ART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in Oranje Hotel Leeuwarden te Leeuwarden.
Oranje Hotel Leeuwarden: Stationsweg 4, 8911 AG Leeuwarden
Alle dagen van de week te bezoeken van 9.00 uur tot 22.00 uur.

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 19 binnen- en buitenlocaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze derde periode - 11 juli t/m 2 oktober - staat in het teken van “WATER”

In het kader van LF2018 exposeert Doet Boersma in het Oranje Hotel te Leeuwarden.

Doet Boersma: “Noordelijk schilder van landschappen, planten, licht en water. Ze geeft een oud landschappelijk thema, energiek en sterk geabstraheerd weer in haar nieuwe collectie “Fertile soil”. Ze legt haar focus op de onzichtbare processen in de natuur, zoals de cycli, het leven onder het oppervlak en vruchtbaarheid. Water geeft leven en is door de organismes en dieren die er leven een vruchtbare bron. Water lijkt soms een levend wezen in verschillende gedaantes. De bewondering voor de natuur toont zich in grote bewegingen en subtiele kleurovergangen. Ze voert de kijker mee naar de kracht van de natuur, de vertakkingen en wortels, zaaien, bevruchten en groeien. Vegetatie speelt in sommige schilderijen een letterlijke rol, doordat afdrukken van planten verwerkt zijn in het schilderij. Binnen deze cyclus is water bijna altijd aanwezig als vruchtbare bron in de cyclus

De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam, is alle dagen tussen 9.00 uur en 22.00 uur te bezoeken en duurt nog tot en met 2 oktober.