Saskia Bruinsma dit leven 001ART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in Boekhandel Van der Velde te Leeuwarden

Boekhandel Van der Velde: Nieuwestad 57-59, 8911 CJ 
Geopend: tijdens winkeltijden.

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 17 locaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze vierde periode – 9 oktober tot 10 januari - heeft een vrij thema.

In het kader van LF2018 exposeren Saskia Bruinsma en Allart Okx in Boekhandel Van der Velde te Leeuwarden.

Vanaf 9 oktober exposeren portretfotograaf Saskia Bruinsma en lichtkunstenaar Allart Okx van lichtatelier Okx in boekhandel Van der Velde te Leeuwarden.

Allart Okx: Allart Okx is gefascineerd door het begrip tijd en maakt lichtobjecten. Er ontstond een behoefte iets met het fenomeen tijd te doen, het instinctief visueel te maken en daarmee misschien wel iets aangenamer.' Zo kwam hij tot zijn ‘tijdsbeelden’.
Deze aparte ‘klokken’ geven met vloeiende kleurveranderingen binnen vaak natuurlijke lijnen de tijd gevoelsmatig weer. Inspiratie voor zijn tijdsbeelden haalt de kunstenaar uit natuur, muziek, kunstwerken. Via een ingenieus systeem van ledlampjes achter het glas creëert Allart Okx deze verrassende en dynamisch kleurrijke objecten. Sommige van de objecten zullen voor deze expositie versneld de tijd weergeven zodat het gehele 24 uur cyclus toch met een relatief kort bezoek is te aanschouwen.
Zie ook www.okx.nl en http://allartsworks.blogspot.nl/
De expositie van Allart Okx duurt nog tot 21 maart 2019.

Saskia Bruinsma: Saskia Bruinsma woont en werkt vanuit Sneek als portretfotograaf. Zij toont in Leeuwarden abstracte portretten bij boekhandel Van der Velde en ook in pizzeria de Burgemeester van Napels. Bruinsma is geïnteresseerd in het verhaal achter het portret. Ze streeft er naar om de achtergrond van moeilijk bespreekbare onderwerpen of moeizame relaties middels portretten tot uitdrukking te laten komen en daarmee onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Bruinsma volgt daarvoor gedurende een langere tijd de geportretteerden. Daar gaat een proces van het vinden van vertrouwen in elkaar aan vooraf. Vertrouwen in jezelf en de ander, maar ook het (her)vinden van je eigen grenzen daarbij.

Met het tonen van abstracte portretten bij boekhandel Van der Velde, vraagt Bruinsma aandacht voor de langdurig doorwerkende gevolgen van psychisch misbruik en sexueel geweld. Het tentoongestelde werk bij boekhandel Van der Velde zal binnenkort worden uitgebracht in een fotoboek. Meer informatie kunt u vinden op www.sasfotografie.nl

De expositie van Saskia Bruinsma, die in samenwerking met Art Connection en LF 2018 tot stand kwam duurt nog tot 10 januari. De expositie van Allart Okx duurt nog tot 21 maart 2019.

Allart Okx Vd Velden PB 1 1   Allart Okx Vd Velden PB 2