3 Februari 1986 startte Art Connection met de eerste expositie in het destijds net gerenoveerde Oranje Hotel te Leeuwarden.
Nu, 32 jaar later, zijn er 33 expositielocaties ( zie menu Expositielocaties & Programma’s), elke laatste zondag van de maand een concert ( zie menu Kanselarij concerten), diverse kunstmarkten (zie menu Kunst- en Cultuurmarkten) en begeleiden we vele kunst- en cultuur commissies met het realiseren van nieuwe initiatieven.

Omdat samen met cultuur bezig zijn een van onze drijfveren is, werken we nauw samen met anderen zoals: Kunstkade, Keunstwurk, onderwijs, gemeentes en zorgorganisaties.
Art Connection maakt ook deel uit van Leeuwarden-Fryslân 2018 waardoor vele samenwerkingsprojecten zijn ontstaan (zie menu ART TOUR LEEUWARDEN 2018).

Naast professionele kunst probeert Art Connection ook beginnende kunstenaars een podium te geven. Een verbindig leggen tussen de kunstenaar, de kunst en de omgeving van de expositie (bewoners, personeel en de wijk) is een must.

In 2018 pakt Art Connection geheel uit. Nieuws over nieuwe initiatieven en plannen kunt u vinden in het menu bij Art Nieuws.

Geniet van de cultuur om u heen.

Art Connection
Ed van Dijk
0652473558 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie Kunstmarkten najaar 2018

maandag 16 juli 2018
LWD2018 3dot NL CMYK

                                       KUNST- en CULTUURMARKTEN NAJAAR 2018

2018 Kan nu al bijna als geslaagd worden beschouwd. Duizenden gasten bezoeken Leeuwarden als Culturele Hoofdstad. Veel mensen lopen met een routekaart in de hand door onze hoofdstad. Omdat we nog meer bezoekers...


Lees meer

Voorbereiding ART TOUR LEEUWARDEN op Golfbaan 'De Groene Ster'

zondag 18 februari 2018
Golfbaan 1 Szarzynski

 

Voorbereiding ART TOUR LEEUWARDEN op Golfbaan 'De Groene Ster' volop bezig.

Tineke Szarzynski bezig met voorbereiding "Golfballenobject".

Opening 2 april.

 

 

 

 

  ...
Lees meer

Kanselarijconcert Strijkkwartet Regina Forte zondag 25 november 2018

dinsdag 13 november 2018
Regina Forte

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. De strijkers kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten, toevallig zijn ze alle...


Lees meer